2024.02.25, Vasárnap

Újabb milliárdok Székesfehérvárnak

2016.06.14. 11:37

Hirdetés

A kormánypárti képviselők szavazatával elfogadták a költségvetési törvény módosítását a Parlamentben. Székesfehérvárt is jelentősen érinti a döntés, hiszen 16 milliárd forintos forrást biztosít ezzel az állam a város oktatásának, egészségügyének és környezetvédelmének fejlesztésére, a rendezvénycsarnok-beruházás elindítására.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház belgyógyászati tömbjének megépítéséhez és tetőparkoló kialakításához 7 milliárd, a középiskolai campus kialakításához 7,5 milliárd, a város környezetvédelmi programjának elindításához 1 milliárd, a „jégalapú” multifunkcionális csarnok tervezési költségeihez pedig 509 millió forintos támogatást tartalmaz a költségvetési törvény módosítása, amelyről az Országgyűlés döntött. 122 igen és 63 nem szavazattal született meg a döntés hétfőn a végszavazáson.

A város számára fontos fejlesztési források biztosításához pártállástól függetlenül mindenki segítségét kérte Székesfehérvár Közgyűlése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester ezúton is köszöni a büdzsémódosítást megszavazó kormánypárti országgyűlési képviselők támogatását, amely biztosítja a megkezdett fejlesztések folytatását, az újabb 16 milliárdos állami forrást Székesfehérvárnak.

forrás: szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárkórházcser-palkovicscampus