2024.04.24, Szerda

Sikerszerzők és remek programok az ünnepi könyvhéten

2016.06.08. 14:49

Hirdetés

Minden korosztály találhat kedvére való programot a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári rendezvénysorozatának kínálatában. A megnyitót június 9-én, csütörtökön 17 órakor tartják a Vörösmarty Társaság termében, de a programok már június 6-án, hétfőn elindultak, és tíz napon át tartanak. A könyvhét sztárvendége VujityTvrtko lesz; a tíz nap során olvasóik találkozhatnak többek között Tóth Krisztinával, Dragomán Györggyel és Lackfi Jánossal is.

Az ország egyik legjelentősebb kulturális rendezvényének Székesfehérvár több évtizede rendszeres résztvevője. A rendezvénysorozaton a látogatók érdekes beszélgetéseken, bemutatókon és író-olvasó találkozón vehetnek részt. Az irodalmi élet neves képviselőinek felsorakoztatásán túl koncertekkel, színházi produkciókkal, interaktív gyermekműsorokkal ünneplik a könyveket.

Az ünnepélyes megnyitónak a város, Fejér megye és a régió nagy múltú irodalmi és művészetbarát társasága, a Vörösmarty Társaság ad otthont június 9-én, csütörtökön 17 órától. A könyvhetet dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg, az esemény díszvendégei Ambrus Lajos és Falusi Márton lesznek, és ekkor adják át a Vajda János-díjat is.

2016-ban a programok középpontjában a mese, az illusztráció, az illusztrátori tevékenység áll, ezért a megnyitót az Irodalom és illusztráció című beszélgetés követi, ahol Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke arról beszélget a díszvendégekkel, hogy a szerzők milyen jelentőséget tulajdonítanak az illusztrációnak, milyen tartalmat ad egy rajz a szövegekhez. A könyvheti programok már napokkal a megnyitó előtt, június 6-án, hétfőn elindultak, és tíz napon át zajlanak a Vörösmarty Mihály Könyvtárban és tagkönyvtáraiban, az Aranybulla Könyvtárban, a Bory-várban, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, a Hetedhét Játékmúzeumban, a Királykút Emlékházban és a Vörösmarty Teremben. Péntektől benépesül a Városház tér is: az országos kiadók, a helyi könyvesboltok, a könyvtárak és a Vörösmarty Társaság több mint harminc pavilonban mutatják be újdonságaikat és szerveznek író-olvasó találkozókat, dedikálásokat.

Az Ünnepi Könyvhét részletes programjairól ITT tájékozódhat!

 

 

AktuálisSzékesfehérvár