2024.05.26, Vasárnap

Polgármesteri köszönet az életmentőknek

2015.11.26. 15:23

Személyesen is köszönetet mondott Cserna Gábor polgármester annak a négy fiúnak, akik szeptember végén mentették meg társuk életét. Szerda délelőtt Cserna Gábor polgármester az irodájában fogadta azt a négy Bánki iskolás tanulót, akik szeptember 30-án újraélesztették diáktársukat, aki testnevelés órán szívmegállás miatt összeesett. A polgármester háláját szerette volna kifejezni nekik, mely alkalomra az azóta már felépült Böde Dániel is elkísérte társait.

A polgármester azzal kezdte beszédét, hogy Dunaújváros az ország azon települése, ahol az elmúlt két évben a legtöbb szó esett az újraélesztés fontosságáról, utalva a 2014-ben, majd 2015-ben felállított újraélesztési rekordra, amelyben több száz önkéntes segédkezett.

-A cél az volt, hogy minél többen legyünk tisztában az életmentés technikájával, és ezt a tudást vészhelyzetben alkalmazni is tudjuk, legyen ehhez merszünk és bátorságunk. Köszönet ezúttal is a két esemény szervezőinek, az élet őket igazolta- mondta Cserna Gábor, majd a folytatásban is a köszöneten volt a hangsúly.

-Almási Pál, Paulusz Ádám, Simon Levente, Steigervald Dávid. Önök négyen, ez év szeptember 30-án az erdei tornapályán megmentették osztálytársuk életét. Korábban már részt vettek újraélesztő tanfolyamon, és ezen a drámai testnevelés órán „élesben” alkalmazták a tudásukat. Önök igazi hősök és példaképek valamennyiünk előtt. Köszönet illeti a Bánki 11/d és 12/c osztályának többi tanulóját is, akik a mentőhelikopter leszállásához lezárták a Dózsa György utat. Köszönet a segítségnyújtást összefogó Sólyomvári Ágnes tanárnőnek. Köszönet a bátorságukért, a helytállásukért!

A fiúk egyaránt egy órát kaptak, mely emlékeztetheti őket arra, mennyi időt adtak még barátjuknak az életben. Daninak jó egészséget kívánt, négyüknek pedig azt, hogy soha többé ne kerüljenek hasonló helyzetbe, és elismerését fejezte ki amiatt, hogy az élet ezen próbatételén jelesre vizsgáztak.

forrás: www.dunaujvaros.hu

 

Galéria