2024.03.29, Péntek

Nagyon gyorsnak kell majd lennie, ha hűtőgépre pályázna

2016.07.12. 11:25

Néhány óra alatt kimerül a keret, ahol megnyitják a pályázatot.

Hirdetés

Az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programot fokozott érdeklődés övezi a kiemelt célcsoportok - nyugdíjasok, nagycsaládosok - és a teljes lakosság körében. Amelyik régióban megnyitják a pályázatot, azonnal jelentkezni kell az ügyfélkapun keresztül, mert gyorsan kimerül a keret és felfüggesztik a pályázatot.

Az észak- és dél-alföldi régióban összesen több mint 13 ezer pályázatot nyújtottak be eddig, a pályázók közel 70 százaléka tartozott a kedvezményezett célcsoportokhoz.
    

Az ütemterv szerint a közép-dunántúli régióban (azaz Fejér megyében is) július 25-én nyílik meg a pályázat.
    

A rendelkezésre álló teljes keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztották el. A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető támogatás.
    

A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A részletes pályázati útmutató a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

 

Az Otthon melege program pályázatán előnyben vannak az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok, minden régióban elsőként ők adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

A támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer, A++ energiaosztály esetén 35 ezer, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45 ezer forint.

Pályázatokpályázatotthon melegehűtőgép csere