Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.
A Royal Society for the Arts (RSA) és a Food Foundation felmérése szerint egyre többen támogatják az országban saját helyi közösségüket és a helyi gazdaságot – írja a magyarmezogazdasag.hu. Több mint 19 millió brit (38%) nyilatkozta a felmérésben, hogy többet főz otthon, mint azelőtt, és 17 millióan (33%), hogy kevesebb élelmiszert dobnak ki.
További 6 százalék – 3 millió fő – próbált ki biozöldséget vagy rendelt most először élelmiszert helyi gazdaságból. Tíz megkérdezett közül egy először osztott meg ételt vagy segített a bevásárlásban valamelyik szomszédjának.
A felmérés szerint egyre több brit támogat helyi közösségeket.
A társadalom gyors alkalmazkodása a koronavírus-járványhoz rámutatott arra, hogy az élelmiszer-ellátási rendszer egyes részei milyen sérülékenyek. A gazdálkodók és az élelmiszer-előállítás kulcsszerepe hirtelen mindenki számára egyértelművé vált.
Fontos állomás lesz az első beton öntése, amelyet három hónappal megelőz az úgynevezett szerelőbeton kivitelezése.
Fontos állomás lesz az első beton öntése, amelyet három hónappal megelőz az úgynevezett szerelőbeton kivitelezése.