2024.02.23, Péntek

Folytatódik a szúnyogok elleni harc

2016.08.09. 10:54

A múlt hét második felében az időjárás miatt a Velencei-tó egyes pontjain félbemaradtak a kezelések. Ezeket a munkálatokat most pótolják.

Hirdetés

Augusztus első hetében, a korábbi csapadékos időjárás miatt az ország több térségében is jelentős mértékű szúnyoginvázió alakult ki. A kialakult helyzet enyhítése érdekében a múlt héten teljes kapacitással, több mint százezer hektáron, 323 településen gyérítették a vérszívókat a szakemberek. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 75 ezer hektáron, összesen 300 településen irtják majd a rovarokat.

 

A múlt hét pénteki szeles időjárás miatt Zala és Békés megye néhány településén elmaradt a korábban betervezett gyérítés, a Balaton és a Velencei-tó egyes pontjain pedig félbemaradtak a kezelések. Ezeket a munkálatokat a hét első napjain pótolják. Mindezek mellett a szúnyoggyérítés kilencedik hetében Budapesten, a Balatonon, a Dráva mentén, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében dolgoznak a szakemberek összesen 75 ezer hektáron.

 

A központi szúnyoggyérítési program mellett az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

 

Országos hírekKatasztrófavédelemszúnyogirtás