2024.02.25, Vasárnap

Országos "Alba Regia" Kamarazene Verseny Székesfehérváron

2016.04.12. 11:27

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Országos "Alba Regia" Kamarazene Versenyt aHermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI szervezésében április 15-18. között.

Hirdetés

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron az Országos "Alba Regia" Kamarazene Versenyt aHermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI szervezésében április 15-18. között. Az ünnepélyes megnyitó pénteken 10 órakor lesz. A versenyprogramok mellett a nagyközönséget két hangversenyre is várják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban: pénteken este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad koncertet, vasárnap délelőtt pedig gálahangverseny lesz a díjkiosztót követően. 


Az Országos "Alba Regia" Kamarazene Versenyt azzal a céllal hirdetik, hogy a fiatalokban fejlesszék a társas muzsikálási igényt, valamint hogy bemutatási lehetőséget kapjanak a kamarazene pedagógiai és előadói eredményei. Az országos gyakorlati versenyt immár 13. alkalommal a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI rendezi. A rangos zenei találkozó megnyitóját április 15-én, pénteken 10 órakor tartják, amelyen köszöntő beszédet mond Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója.

Mintegy 75 versenyszámot adnak elő a diákok a kamarazene különböző formációiban; az ország minden tájáról, Budapesttől Kaposvárig, Miskolctól Kecskeméten át Hévízig több százan érkeznek Fehérvárra. A versenyprogramok bemutatását követően a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 19 órakor ünnepi hangversenyt ad az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A hangversenymester G. Horváth László lesz, a koncerten közreműködik Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész, a zsűri elnöke, valamint Kovács Szilvia brácsaművész. Az este résztvevőit Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke köszönti. Az est minden zenekedvelő előtt nyitott.

A XIII. Országos "Alba Regia" Kamarazene Verseny vasárnap 10 órakor eredményhirdetéssel, díjkiosztóval és gálahangversennyel zárul – ide is szeretettel várják az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A program részleteiről az alábbi linken lehet tájékozódni:
http://okkfehervar.hu/index.php?pg=media75638_hu

Galéria

Helyi hírekalba regiakamarazene verseny