2024.03.02, Szombat

Nigériába megy az Alföldi tej

2016.04.08. 09:28

A magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött.

Hirdetés

A magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével - közölte a külgazdaságért felelős tárca csütörtökön. 

A tájékoztatás szerint az Alföldi Tej Kft. az első negyedévben havi 21 ezer liter 2,8 százalékos zsírtartalmú UHT-tejet exportál az afrikai országba, ahol jellemzően csak tejporból készült termékek elérhetőek. A magyar tejmárka piaci bevezetését követően több típusú tej, valamint egyéb tejtermékek exportjáról is egyeztetni fog a két cég. 
A tejszállítmány mennyisége folyamatosan nő majd, hat hónap után várhatóan az eredeti mennyiség többszörösére. Az első rakomány májusban érkezik az Alföldi Tejszékesfehérvári gyárából a hamburgi kikötőn át Lagoszba.
A Geoffrey Onyeama nigériai külügyminiszterrel a múlt héten Washingtonban történt egyeztetést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Afrika gazdasági óriásaként jellemezte Nigériát, amelynek gazdasági teljesítménye tavaly meghaladta a Dél-afrikai Köztársaságét is. 
A diverzifikáltabb gazdasági kapcsolatok kiépítése érdekében a nigériai Lagoszban külgazdasági diplomata kezdte meg munkáját a magyar tejkivitel, a hús- és gyümölcsexport, valamint a mezőgazdasági gépek exportjának előmozdítása érdekében - tartalmazza a tájékoztatás.

mti

Galéria

Gazdaságexportalföldi tejnigérialagosz