2024.10.23, Szerda
Tizenkettedszer szervezik meg Pákozdon az Emlékparki Nyár programsorozatot
Fotó: szekesfehervar.hu

Tizenkettedszer szervezik meg Pákozdon az Emlékparki Nyár programsorozatot

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.07.06. 11:47

Az ingyenes események között számtalan zenei csemegét találnak a helybeliek és azok is, akik a Velencei-tónál nyaralnak.

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen XII. alkalommal szervezik meg az Emlékparki Nyár programosozatot azért, hogy a környező települések lakóinak, valamint a Velencei-tónál nyaraló turisták estéit színvonalas kulturális eseményekkel tegyék színesebbé - olvasható a szekesfehervar.hu oldalon.

Az ingyenesen látogatható kulturális programsorozat különleges zenei csemegék sorát fűzi fel, ahol a katonazene kedvelői éppúgy megtalálják a kedvükre való programot, mint a klasszikus, a népzene, vagy a mai kor ihlette zenéé.

A zene mellett a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyt kap az irodalom is, mely kitűnően egybefonódik a hangjegyek nyújtotta élményekkel.

Az Emlékhely nyári programsorozatának nyitó programja rendhagyó módon Székesfehérváron, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán kerül megrendezésre július 12-én 18 órakor ADJ URAM ISTEN DERŰSEBB JÖVŐT... címmel. Molnár Júlia és Meleg Vilmos nagyváradi színművészek előadása egy felejthetetlen este ígéretét hordozza magában. Mit jelent magyarnak lenni határon innen és túl? Ezen az esten határon innen és túl élő magyarság érzései, gondolatai és élményei öltenek testet. A két nagyváradi színművész versben és dalban fogalmazza meg, mit jelent számunkra a haza, a kultúra és az összetartozás.

Újdonság az Emlékparki Nyár programsorozatban, hogy azon látogatók, akik az Emlékpark küldetését, szellemiségét és környezetének szépségét támogatni szeretnék, támogatói jegy megvásárlásával megtehetik azt.

A részletes programot és a támogatói jegy megváltásának lehetőségéről ITT olvashat bővebben. 

KultúraPákozdi Katonai Emlékpark PákozdVelencei tó Emlékparki Nyár