2024.05.03, Péntek
Márton-napi családi táncházas programot rendez az Alba Regia Táncegyesület
Illusztráció: unsplash.com

Márton-napi családi táncházas programot rendez az Alba Regia Táncegyesület

szekesfehervar.hu

2021.11.11. 12:39

A Malom utcai Táncházban lesz kézműveskedés, játék, gyermek és felnőtt tánctanítás, illetve éjszakába nyúló mulatság.

Márton-napi családi táncházas programot rendez az Alba Regia Táncegyesület november 13-án, szombaton 17 órától. A Malom utcai Táncházban lesz kézműveskedés, játék, gyermek és felnőtt tánctanítás, illetve éjszakába nyúló mulatság - írja a szekesfehervar.hu.

Az Alba Regi Táncegyesület nem csupán táncol, vagy táncoltat, de hagyományokat őriz és átad. Legyen az megyei, székesfehérvári, vagy országos, esetleg nemzetközi hagyomány. Ezt teszik most  Márton-napja tiszteletére,  manuális tevékenységgel, táncokkal.

Hagyományosan a Galiba zenekar muzsikál az albások családi programján, ami szombaton 17 órakor kezdődik, Márton-napi lámpást készítenek a résztvevők Deák Mátyás irányításával. 18 órától következik a „Ludasim, pajtásim…” – népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével, majd 19.30 órától Kárpát-medencei polgári táncokat oktat Chifor Lénárd András.

A programot 20.30 órától egészen másnap éjjel 2 óráig táncházi mulatság zárja. A belépődíj 500 forint, szeretettel hívnak és várnak minden régi és új vendéget a Táncházba.

KultúraAlba Regia TáncegyüttesSzékesfehérvártáncrendezvénykultúra