2020.02.27, Csütörtök

Hirdetés

A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet az Országos Könyvtári Napok programsorozata
pixabay - illusztráció

A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet az Országos Könyvtári Napok programsorozata

MTI

2019.09.29. 08:00

A Föld iránti felelősségre hívja fel a figyelmet a 2019-es Országos Könyvtári Napok programsorozata, amelyet országszerte 700 településen rendeznek meg szeptember 30. és október 6. között.

Hirdetés

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a legkisebb településektől a fővárosig csaknem 800 intézményben előadásokkal, beszélgetésekkel, játékokkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket. A programok száma meghaladja a háromezret, és az új regisztrációkkal folyamatosan nő - derül ki a programsorozat internetes oldaláról (osszefogas.kjmk.hu).

A szervezők MTI-hez eljutatott közleménye szerint a csaknem ezer meghívott vendég között számos természetvédő, ökológus, etológus, szakmérnök, fizikus, túravezető, író, zenész és színész szerepel.

A programsorozat idén hat témakör - A mese hatalma, A lét meghatározói: a négy elem, Felelősségünk a klímaváltozás, Fenntartható fejlődés, Velünk élő természet és Jövőnk, az ökokultúra - köré épül. A programok között szerepel a Ne csak lógj a neten! és a Betűbuli játékos online vetélkedő, valamint a tanév végéig tartó Legyél te is kölyökolvasó! internetes játék, amelyben a kortárs magyar gyerekirodalom alkotásait ismerhetik meg a gyerekek - írja a közlemény.

A programsorozatot záró Könyves Vasárnapon, október 6-án a könyvtárak rendhagyó programokkal, zenés-játékos könyvtárnyitással, sokféle meglepetéssel várnak gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

2018-ban az Országos Könyvtári Napok több mint hatezer programján 218 ezer látogató vett részt az ország több mint 1800 településének mintegy 2100 intézményében.

A részletes idei programkínálat a osszefogas.kjmk.hu internetes oldalon olvasható.

KultúraFöld Országos Könyvtári Napok