2023.09.30, Szombat

Új helyszínre költözik a Velencei-tavi dobparádé

mti

2017.07.07. 09:34

2017. július 28. és 30. között rendezik meg a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivált, melynek Velence helyett ezúttal Agárd ad otthont.

Hirdetés

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Ölvedi Gábor művészeti vezető elmondta, hogy nagy sikere volt a tavalyi rendezvényüknek, hiszen az esti koncertek mintegy háromezer ember előtt zajlottak. Idén az agárdi szabad strandon várják a zeneszerető közönséget, mert vándorfesztivállá alakulnak és a tervek szerint "körbejárják" a következő években a Velencei-tavat - tette hozzá.

Közölte, hogy ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, ezért kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a zenélésekbe és a különböző zenés játékokba. Napközben gyermekeknek szóló zenei koncertek, interaktív mesejátékok és többféle vízi és szárazföldi sport várja a családokat.

Pethes Adrienn főszervező hangsúlyozta, hogy az esti nagyszínpadi produkciók után a tóparton örömdobolás zárja az estéket sok ütőhangszeres zenész közreműködésével. Új elem lesz a beat box (szájdobolás), bárkinek lehetősége nyílik megmutatni tudását.

Szintén újdonság lesz a haka táncbajnokság, amelyre bármilyen összetételű csapatok nevezhetnek és megmutathatják jártasságukat a tradicionális maori harci táncban.

A tervek szerint pénteken lép fel a Meszecsinka együttes, amely pszichedelikus alapú, sok zenei stílust és hét nyelven előadott (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab) éneket ötvöz a színpadon. A tavalyi év után ismét fellépnek az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok. A napot a Kongattack zárja: a formáció világkörüli utazásra viszi a nézőket, a dobokat elektronikus zenével megtámogatva.

Szombaton zenél a máltai Tribali zenekar, amely a nemzetközi spirituális műfaj egyik jeles képviselője és sok esetben világzenét ötvöz rockzenével. A több ezer éves keleti kultúrát és japán dobművészetet eleveníti majd fel a színpadon az Ataru Taiko dobszínházi formáció.

Szintén szombaton ad koncertet a G-Base, amely Kiss G. László dzsessz-világzenei formációja és két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepelnek majd. A DaWhy együttes a keleti, balkáni, elektro, techno és metál zenéket értelmezi újra koncertjében.

A zenei előadások mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket. Lesz tűzönjárás, tózene, afro tánctanítás, mesejurta, Gubás Gabi zenés mesejáték előadása, vízi bábszínház, homokvárépítő bajnokság, strandrögbi, sárkányhajózás.


Forrás: mti

KultúrazenefesztiválVelencei-tóagárdütős hangszerek