2024.04.27, Szombat

Magyarországon született tudósok előtt tiszteleg Székesfehérvár

szekesfehervar.hu

2017.02.13. 14:12

A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Magyarok Világszövetsége szervezésében 2017. február 15-én Tudománytörténeti Vándorkiállítás nyílik a székesfehérvári Tóparti Gimnáziumban.

Hirdetés

A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Magyarok Világszövetsége Tudománytörténeti Vándorkiállításának negyedik iskolai megnyitója lesz február 15-én, szerdán 14 órakor a Tóparti Gimnázium és Művészet Szakgimnáziumban. A tárlat a Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményeiről szól, mintegy 330 géniuszt és alkotásaikat bemutatva. A tablóképek dr. Pálfi György 16 éves kutatómunkájából születtek. A rendezvény mottója Kossuthtól származik: „Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő.” A szervezők azzal a céllal ajánlják a kiállítást, hogy az elődök szellemi nagysága iránti tisztelet az utódok önbecsülését és tenni akarását segíti.

A megnyitón dr. Vizi László Tamásné iskolaigazgató, dr. Bódi Sándor magántanár az Alapítvány képviseletében, valamint dr. Boór Ferenc műegyetemi tudományos munkatárs, a Világszövetség Fejér Megyei Szervezetének elnöke mondanak köszöntőt, és ismertetik az Országos Tudománytörténeti Szakmai Versenyfelhívást. A kiállítást március 3-ig térítésmentesen lehet megtekinteni a Tópartiban az iskola nyitvatartási idejében, majd a tárlat a Vasvári Pál Gimnáziumba költözik.

Kultúravándorkiállításszékesfehérvári Tóparti Gimnáziumtudománytörténetmagyar tudós elmék