2024.06.18, Kedd

A közösség összefogásával készült el a játszótér

2016.03.07. 13:55

Egy új játszóteret avattak ma fel a maroshegyi Táncsics Mihály Általános Iskolában a Táncsics-napok keretében. 

Egy új játszóteret avattak ma fel a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában a Táncsics-napok keretében. A több, mint egymillióba kerülő négy új játszóelem összefogással készülhetett el a Maroshegyi Gyermekekért Alapítvány, a szülői munkaközösség és Székesfehérvár Önkormányzata támogatásával.

Március 7-től 11-ig zajlanak a Táncsics-napok változatos rendezvényei a Székesfehérvári Táncsics Mihály Iskolában. A sportdélutánt, kiállítás-megnyitót, vetélkedőket, versenyeket és játszóházat magában foglaló gazdag programsorozatot a megújult iskolai játszótér avatása teszi még örömtelibbé. A szabadtéri időtöltést, mozgást és közösségépítést két kerti asztal, egy mérleghinta és egy csúszdás, tornyos, többfunkciós mászóvár szolgálja a jövőben – egy több mint egymillió forintos beruházás eredményeként.    

Az ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője is részt vett. "Az iskolának, az iskolai közösségnek és a szülőknek köszönhető, hogy új játszó eszközökkel gazdagodott a Táncsics Iskola. Amikor egy nyári időszakban, több intézményben le kellett szerelni a játszóteret, mert nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak, azt jelezték több iskolában, hogy szeretnének összefogással új játszóteret varázsolni. Abban maradtunk az intézményvezetőkkel, hogy minden olyan helyen, ahol a szülők összefogásából meglátszik az akarat, ott a város segíteni fog.” – mondta el Székesfehérvár polgármestere, aki szerint alapvetően az itt tanuló diákok szüleinek köszönhetőek az új játszóeszközök.

forrás: okkfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárcser-palkovicsösszefogásmaroshegyjátszótér