2024.02.23, Péntek

Kitüntették a Fejér Megyei Szent György Kórházat

2016.03.08. 12:56

Az Országos Vérellátó Szolgálat kitüntetésben részesítette a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat.

Hirdetés

A Székesfehérváron található Szent György Egyetemi Oktató Kórház kiemelkedő teljesítményt nyújtott vérellátás és szervdonáció terén a tavalyi évben, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) másik három intézménnyel egyetemben kitüntetésben részesítette.

Az "Életet adományozó Kórház Díj" egyfajta köszönet azoknak a kórházaknak, ahol a legtöbb szervkivételre alkalmas donort jelentették és ápolták a transzplantációra váró betegek életének megmentése érdekében. Ebben a kitüntetésben idén a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, valamint a Zala Megyei Kórház részesült.

Az „Egyensúly Díj" pedig minden évben azt a kórházat illeti, amelyik az előző évben a legtöbb véradót szervezte a felhasznált vérkészítményekhez viszonyítva. Azé az elismerés, aki nemcsak igényeket támaszt a vérellátással szemben, hanem tevőlegesen segíti azt. Idén a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikája dolgozóinak mond köszönetet az OVSZ ezzel a díjjal.

A vérellátás az igények, szükségletek és a véradók által adott vérmennyiség egyensúlya, amelynek egyetlen nyugvópontja van, csakúgy, mint a Gömböc-nek, ami maga a vándordíj – írja az OVSZ közleményében.

Galéria

Aktuálisvérellátó szolgálatovszszent györgy kórházszervdonormarkothsemmelweiséletet adó díj