2024.04.19, Péntek

Újabb nemzetközi versenyen remekelt a székesfehérvári operaénekesnő

szekesfehervar.hu

2017.07.03. 16:06

Zemlényi Eszter az előkelő második helyen végzett a Marosvásárhelyen rendezett három fordulós Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen.

Hirdetés

Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen és román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását, a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte produkcióját.

A hat tagú zsűri elnöke a kiváló román professzor, szoprán énekesnő: Horiana Brănişteanu volt, a zsűri tagjai: Robert Koerner a Lyoni Opera igazgatója, Soyung Yu koreai operaénekes, Dr. Marton Melinda professzor asszony, Cosmin Marcovici a Román Nemzeti Opera managere, Josef Hussek a Festival Salzburg konzultánsa és Kürthy András rendező, producer. A megnyitón Virginia Zeani, világhírű operaénekes, aki idén tölti be a 92. életévét, Floridai otthonából videon köszöntötte a résztvevőket.

A rangos, több fordulós verseny döntőjében a 11 kiválasztott döntős produkcióját a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekara kísérte Cristian Sandu vezényletével. 

Az első helyezést a román bariton: Alexandru Chiriac, harmadikat pedig a szintén román származású tenor: Alin Stoica érdemelte ki.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

Kitekintőénekoperanemzetközi versenyVirginia Zeani Nemzetközi ÉnekversenyRománia

Ajánljuk még