2024.07.18, Csütörtök

Több mint kétszáz előadó lesz az idei EFOTT-on

mti

2017.06.08. 10:19

2017. július 11-től 17-ig fellép Velencén a Hurts, Sean Paul, Tinie Tempah, Borgore, és a hazai élvonal is. A mínusz egyedik napon tábortűz és akusztikus koncertek lesznek, a nulladikon pedig retróbuli Dévényi Tiborral.

"Immár hetedik alkalommal, és sorozatban harmadszor lesz EFOTT Velencén. Az idei fesztivál egy nappal hosszabb lesz a szokásosnál, vasárnap este is lesznek koncertek. A zene mellett gasztrokulturális és sportprogramok is szerepelnek a programban, és több mint száz civil szervezet lesz jelen" - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója július 11-én, a mínusz egyedik napon egy tábori hangulatot megidéző beköltöző nappal indul, ahol utcazenészek és fúvósok várják a fesztiválozókat. Maszlavér Gábor kitért arra, hogy gyújtanak egy hatalmas tábortüzet, akusztikus koncertet ad a Margaret Island, a Cloud 9+, valamint a Punnany Massif.

Mint elhangzott, másnap, július 12-én a Velencei-tó partján retróbulit tartanak az idén 70 éves Dévényi Tibor és egykori népszerű televíziós műsora, a Három kívánság jegyében. A háromórás programfolyamban szerepel Vincze Lilla (Napoleon Boulevard), Takáts Tamás (Karthago), valamint a Soho Party két tagja, Betty Love és Náksi Attila, a két ifjabb Dévényi, Dániel és Máté, valamint Mikler Roland, a Veszprém kézilabdacsapatának válogatott kapusa is.

Az idei EFOTT külföldi sztárvendégei közé tartozik a július 14-én a nagyszínpadon fellépő jamaicai reggae előadó, Sean Paul (aki tizenkét év után ad ismét Magyarországon koncertet), a másnap zenélő brit szintipop duó, a Hurts, valamint a 16-i zárónapon játszó brit rapper, énekes, dalszerző, Tinie Tempah. Az elektronikus zenei kínálat húzóneve az EFOTT-ra visszatérő izraeli dj, Borgore, a holland lemezlovas, Dyro, a brit Flux Pavilion és az olasz dj testvérpár, Vinai.

A hazai élvonal képviseletében mások mellett a 30Y, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Tankcsapda, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magashegyi Underground, a Bëlga, a PASO, a Kiscsillag, Péterfy Bori és a Love Band, az Anna & the Barbies, az Ivan & the Parazol és a Fran Palermo ad koncertet az EFOTT-on.

A fesztiváligazgató szólt arról, hogy a rendezvényen megrendezik az egyetemek harcát, lesz kocsmakvíz, több mint negyven sportágat lehet kipróbálni, köztük a vízilabdát, a sárkányhajózást, a kenuzást, a wakeboardot és a strandröplabdát, valamint újra lesz hagyományőrző Muzsika-sziget. Maszlavér Gábr elmondta, hogy egy támogatónak köszönhetően idén hatdecis lesz egy korsó sör.

Az EFOTT idei házigazdája a 650 éves Pécsi Tudományegyetem, amely szintén számos programmal várja az érdeklődőket.
 

Forrás: mti

KitekintőkoncertVelencezenefesztiválEFOTT