2024.04.19, Péntek

Szerdán már a székesfehérvári Sebestyén Dalmáért is szoríthatunk

szekesfehervar.hu

2016.08.09. 15:06

A fehérvári indulók közül első ízben Sebestyén Dalma kezdi meg a versenyzést az olimpián. A Hullám ’91 sportolója a 200 méteres mellúszás előfutamában indul magyar idő szerint szerda délután 18.50 órakor.

Hirdetés

Alig kezdődtek el a XXXI. nyári ötkarikás játékok, máris számos világraszóló magyar diadalnak örvendhettünk. Szász Emese és Hosszú Katinka aranyérmei után Cseh Laci és Kenderesi Tamás is fantasztikus teljesítménnyel döntősök 200 m pillangón. 

 

A csodálatos sikerek ösztönzőleg hathatnak azokra az olimpikonjainkra is, akik csak most kapcsolódnak be a versengésbe. A székesfehérvári Hullám ’91 úszónőjéért, Sebestyén Dalmaért augusztus 10-én, szerdán drukkolhatunk a 200 méteres mellúszás előfutamában. A pályafutása első olimpiáján résztvevő úszótehetség a Győr Scitech Open olimpiai kvalifikációs úszóversenyen 2:26.47 időeredménnyel teljesítette az induláshoz szükséges olimpiai A-szintet – érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel 200 méter mellen Hosszú Katinka B-szintes (2:29.00) teljesítményét adta át a múltnak. Sebestyén Dalma magyar idő szerint szerda késő délután 18.50 órakor a 200 méteres mellúszás előfutamában versenyez.

 

A másik két fehérvári résztvevő, a Volán Fehérvár öttusázói, Kovács Sarolta és Demeter Bence majd augusztus 10-én indulnak Rióba, ahol 18-án kezdődnek az öttusa küzdelmei. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt, a pekingi olimpián fordult elő, hogy két fehérvári indult az öttusa-versenyen, akkor Vörös Zsuzsa és Horváth Viktor volt a magyar küldöttség tagja.

Kitekintőúszásolimpiaöttusa

Ajánljuk még