2024.04.20, Szombat

Emlékív jelent meg Kolonics Györgyről

mti

2016.08.01. 06:23

A Kolonics György tiszteletére kibocsátott emlékív egy olyan legendás sportembernek, egy olyan példaképnek állít emléket, aki mérhetetlen akaraterőről, kitartásról és elszántságról tett tanúbizonyságot.

Hirdetés

Emlékívet bocsátott ki a Magyar Posta Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, 15-szörös világbajnok magyar kenus halálának nyolcadik évfordulóján. Az emlékívet a sportolóról elnevezett utánpótlás magyar bajnokságon mutatták be pénteken, Sukorón.

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta, a magyar bélyegkultúra szép és fontos hagyománya tükröződik abban a törekvésben, hogy olyan személyekről, vagy témákban szülessenek alkotások, melyek kifejezik és közvetítik közös értékeinket.

Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár, Kolonics korábbi párostársa úgy fogalmazott: Kolonics György hagyatéka nagy értékkel bír a mai világban, s szüksége van rá a most felnövekvő generációnak.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte, Kolonics György élete és munkássága azt példázta, hogy tisztességgel, minden külső behatás nélkül is a világ csúcsán lehet lenni. A sportág vezetése arra törekszik, hogy a sportolók egészséges emberekké váljanak. Akik ebben megtévednek, semmi közük a sporthoz.

A Kolonics György tiszteletére készült emlékív keretrajzán Szalmás Péter fotója látható, és Bacsó Attila grafikusművész tervei alapján készült négyezer példányban, a Kolonics György Alapítvány kezdeményezésére.

forrás: mti

Ajánljuk még