2024.04.18, Csütörtök

Népszerű termékeinek köszönhetően ismét Pegazus díjas a Terrán

magyarepitok.hu

2016.11.17. 20:13

Az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezett Pegazus Díj átadóján a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. újra átvehette a Piacvezető kategória oklevelét.

Hirdetés

A rangos Pegazus Díjjal Magyarország legdinamikusabban fejlődő, kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó kis- és középvállalkozásainak tevékenységét ismerik el régiónként (Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország). Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza.

 

 

A Four Seasons Gresham Palace-ban megrendezett ünnepélyes gálaesten bejelentették: a Terrán ez alkalommal is a nyugat-magyarországi régió területén, a „Piacvezető" kategóriában került a legnagyobb növekedést nyújtó öt társaság közé. A szakmai zsűri azok közül a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozások közül választ évente díjazottat, amelyek:

  • az előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érték el,
  • magyar többségi tulajdonban vannak,
  • árbevételük az előző évben 500 millió forint felett volt,
  • előző évre vonatkozó EBITDA értékük pozitív volt,
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktívak,
  • kielégítő likviditással rendelkeznek,
  • működésük átlátható.

Minden évben összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a zsűri „Piacvezető" és „Feltörekvő" kategóriákban. Körükben a legkülönbözőbb iparágak egyaránt megtalálhatók, gép- és berendezésgyártó, élelmiszeripari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok, továbbá biotechnológiával vagy éppen call center szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

 

Tóth Szabolcs átveszi a Pegazus Díjat Györkő Zoltántól

 

A díj történetében igen ritka, hogy egy cég több alkalommal is piaci szinten élen járó növekedést tudjon elérni és kiérdemelje az elismerést, ám a Terránnak sikerült: ez 2013 és 2015 között a kiemelkedő árbevétel növekedésnek, 2016-ban pedig a már négyszeres MagyarBrands díjas Terrán termékek népszerűségének volt köszönhető.

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.KirakatnívódíjPegazus díj

Ajánljuk még