2024.02.28, Szerda

Kihívás Napja - 0 órakor kezdődnek a programok!

2016.05.24. 15:08

Hirdetés

A Kihívás Napjához a korábbi évekhez hasonlóan Székesfehérvár idén is csatlakozott. Így május 25-én, szerdán 00.00 órától 21.00 óráig különböző fehérvári helyszíneken számos program várja a sportolni vágyókat. A programba bekapcsolódott intézmények számára ma tartották az utolsó egyeztetést a Bory Jenő Általános Iskolában, ahol a szervezők sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

A Kihívás Napja Kanadából indult még 1982-ben. Akkor döntött úgy két szomszédos város vezetője, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. 00.00 órától 21.00 óráig számolták, hogy hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a megmérettetéshez csatlakozott falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszönetét fejezte ki azért a sok segítségért, amit a különböző intézmények és szervezetek részéről kaptak és kapnak annak érdekében, hogy Székesfehérváron hagyományosan megrendezésre kerülhessen a Kihívás Napja rendezvény. Mint elmondta, ezen a napon nincs is más dolguk a szervezőknek, mint az, hogy azokat a foglalkozásokat, amik amúgy is díjmenetesen igénybe vehetők a városban például a „Nyitott tornatermek” program keretein belül, azt összekoordinálják. Majd mindenkit arra buzdított, hogy vegyen részt ezen a sportrendezvényen.

A látogatható programokkal és foglalkozásokkal kapcsolatban Magony Tamás városi főkoordinátor adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a rendezvényt 00.00 órakor Mészáros Attila alpolgármester nyitja meg a Csitáry G. Emil Uszoda előtt, ahol ezt követően „Kelj fel jó ember” áloműző bemelegítő gimnasztikai gyakorlatokkal veszi kezdetét a sportnap. Majd a 15 perces torna után futás illetve gyaloglás indul az uszoda elől a Bregyó-közi Sportcentrumba, de lehetőség van az uszodában aquafitness órán való részvételre is.

A Kihívás Napja fehérvári programjait itt találja!

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvársportkihívás napjamozgás