2024.09.18, Szerda
Jégkorong BL - Harmadik mérkőzését is elveszítette a Fehérvár
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Jégkorong BL - Harmadik mérkőzését is elveszítette a Fehérvár

MTI

2024.09.14. 11:17

Nem sikerült a bravúr, így továbbra is pont nélkül a fehérváriak a legjobb csapatok küzdelmében.

A két harmadig remekül helytálló Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 3-1-re kikapott a vendég svéd Färjestadtól a Bajnokok Ligája 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll a legrangosabb európai klubsorozatban.

Eredmény, 3. forduló: Hydro Fehérvár AV19-Färjestad (svéd) 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)

Az ellenfél két győzelemmel érkezett az összecsapásra

A magyar csapat - amely az osztrák liga alapszakaszának második helyezettjeként szerepelhet a BL-ben - az első két fordulóban kikapott a múlt héten, karlstadi ellenfele viszont két győzelemmel nyitott, és nem volt kérdés, ki számít esélyesnek az áprilisban átadott Alba Arénában, amely első alkalommal adott otthont BL-összecsapásnak. Nagy mezőnyfölénnyel kezdett a Färjestad, amely hazájában a legsikeresebb klub, 21-szer vívott svéd bajnoki finálét, és tízszer nyert is. Ezzel együtt az sem zavarta meg a hazaiakat, hogy kényszerűségből az első 12 percben Horváth és Reijola kapus oda-vissza cserélte egymást, majd maradt benn a magyar válogatott hálóőr. A Volán megbecsülte a korongot, de így is nagyon kevés helyzete akadt.

A 16 legjobb csapat léphet tovább

A második játékrészben ugyancsak a skandinávok irányítottak, de Horváth remekül védett. A harmadik harmad elején vezetést szerzett a Färjestad, szép korongjáratás végén Solberg kontrából talált be. Három perc múlva nőtt a különbség, Westfalt a hátulról visszatett korongot közelről vágta a hálóba. Nem tudott felpörögni a Fehérvár, mert kétszer is emberhátrányba került, majd a hajrában mégis sikerült a szépítés, Brown kipattanóból volt eredményes. Azonban 35 másodperc múlva Tornberg bődületesen nagy góllal állította be a végeredményt. Kiss Dávid vezetőedző alakulata szombaton a Bartalis Balázst - a fehérvári Bartalis István testvérét - másodedzőként foglalkoztató, svájci döntős Lausanne HC-t fogadja. Októberben vár rá a négyszeres svéd bajnok, legutóbb BL-döntős Skelleftea AIK, illetve az 1905-ben alapított genfi Servette, amely tavaly hazája bajnoka volt, idén pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját. Minden BL-induló három-három hazai, illetve idegenbeli összecsapást vív, és az egyesített 24-es tabellán a 16 legjobb kerül a nyolcaddöntőbe.

A Fehérvár további programja: szombat, 16.00: Hydro Fehérvár AV19-Lausanne HC (svájci) október 8., 19.00: Skelleftea AIK (svéd)-Hydro Fehérvár AV19 október 15., 18.30: Hydro Fehérvár AV19 - Geneve-Servette (svájci)

Helyi hírekSzékesfehérvárHydro Fehérvár AV19jégkorong Bajnokok Ligája