2024.04.30, Kedd
Áprilisban ismét Halünnepre várják az érdeklődőket
Fotó: szekesfehervar.hu

Áprilisban ismét Halünnepre várják az érdeklődőket

szekesfehervar.hu

2024.04.14. 08:05

A versenybe nevezők halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek.

Hirdetés

Újra várja a vendégeket a Palotavárosi tavaknál a város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye, a IX. Fehérvári Halünnep. A főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínáló eseményt április 20-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári Kulturális Központ, valamint a HOFESZ. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz – írja a szekesfehervar.hu.

A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló népszerű program főzőversenyére már várják a regisztrálókat. Április 15-ig nevezhetnek az érdeklődők, akik halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére. Nevezni a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában lehet.

A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. A zsűri 12 órától kezdi értékelni a halételeket, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák.

A Halünnep napján a reggeli órákban indulnak a programok a főzőversennyel, majd az ünnepélyes megnyitón a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar játszik. A színpadon ezután mesejáték, gyermekkoncertek kapnak helyet, a főzőverseny eredményhirdetése után pedig egy igazi partyzenekar, a Budapest Show Band, majd a humor nagyágyúi, az Irigy Hónaljmirigy együttes lép színpadra. Napközben a családokat halsimogató, kisállat-simogató, óriás halas játékpark és kézműves foglalkozás is várja.

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvári Halünnepgasztronómia