2024.04.27, Szombat
Székesfehérvárra került az Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága elismerés
Fotók: szekesfehervar.hu

Székesfehérvárra került az Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága elismerés

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.03.18. 12:33

Évértékelő állománygyűlésen adták át a kitüntető címet.

Hirdetés

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság érdemelte ki a 2023-as Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága kitüntető címet. Az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő állománygyűlésén adták át március 13-án Budapesten - számolt be az eseményről a szekesfehervar.hu.
 


Az elismerést Rideg Norbert tűzoltó őrnagy, megbízott tűzoltóparancsnok vette át dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkártól és dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától Budapesten.

Megalakulásának 150 éves jubileumát ünnepelte a fehérvári tűzoltóság

Az évfordulóra külsejében és energetikailag is teljeskörűen megújult a harminc éves laktanya. A szakmai munka elismeréseként az önkormányzatok, civil és gazdálkodó szervezetek együttműködésével a parancsnokság technikai felszereltsége korszerű tűzoltási és műszaki mentési eszközökkel bővült az elmúlt esztendőkben. Ezeknek az új generációs eszközöknek a használatát a tűzoltók rövid időn belül elsajátították, és alkalmazásukkal gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban avatkoznak be a tűzeseteknél és a műszaki mentéseknél.

Helytállás katasztrófáknál, baleseteknél, tűzeseteknél

A tavalyi évben számos kiemelt káreseménynél bizonyítottak az állomány tagjai. Többek között augusztus 20-án a nyári hőségben kigyulladt egy üzemanyag-szállító kamion a 62-es főúton, a vármegyeszékhely határában. A tüzet a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett másfél órás megfeszített munkával a székesfehérvári és további négy város hivatásos tűzoltói, valamint a százhalombattai létesítményi tűzoltók több habsugárral fojtották el.
 


Szeptember 10-én tragikus baleset történt a börgöndi repülőnapon, ahol lezuhant egy kisrepülő egy parkoló személygépkocsi közelében. Az égő autót a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók oltották el, az elsődleges beavatkozást a helyszínen biztosítást végző önkéntes tűzoltók és több, látogatóként jelen lévő, szabadnapos hivatásos tűzoltó kezdte meg. Ezenkívül a bajban lévők segítségére siettek a tűzoltók, amikor Seregélyes és Sárosd között egy munkásokat szállító autóbusz borult árokba, vagy amikor alumíniumpor égett egy székesfehérvári üzemcsarnokban. A további mentésekről részletesen itt olvashat. 

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állománya mindennapos helytállásával, szakmai felkészültségével, elkötelezettségével méltán érdemelte ki a 2023-as Év hivatásos tűzoltó-parancsoksága címet.

Helyi hírekSzékesfehérvártűzoltósághivatásos tűzoltókSzékesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság