2024.04.27, Szombat
Ezüst hársot ültettek a Jávor Ottó téren
Bácskai Gergely / szekesfehervar.hu

Ezüst hársot ültettek a Jávor Ottó téren

szekesfehervar.hu

2024.03.23. 10:00

Elültették ebben az évben is a Születés fáját a Jávor Ottó téren a tavaly világra jött gyermekek tiszteletére. A különleges emlékpark kialakítása még 2018-ban indult. Szerdán a városi környezetet is jól bíró, ’Zentai Ezüst’ hárs került a térre.

Hirdetés

Amint arról a Székesfehérvár.hu beszámollt, Dr. Cser-Palkovics András polgármester emlékeztett arra, hogy Születés fája program ötletadója Horváth-Tancsa Ágnes korábbi önkormányzati képviselő volt. Az első fát a 2018-ban született babák és anyukáik, családjaik tiszteletére ültették, azóta pedig minden évben folytatódott a kezdeményezés, így szépen gyűlnek a fák. Jó példája ez annak, hogy vannak politikától és pártállástól független, mindenki számára támogatható és jó célt szolgáló kezdeményezések.

Tavaly a fehérvári kórházban 2626 gyermek jött világra, ebből 695-en rendelkeznek városi lakcímmel.

A polgármester arra kérte a családokat, hogy időnként hozzák majd el a parkba a gyermekeiket, és mutassák majd meg nekik a saját fájukat. Dr. Cser-Palkovics András emlékeztett arra, hogy március 21-én van a Down-szindróma világnapja. A mostani faültetés is azt jelképezi, hogy a város számára minden gyermek érkezése öröm, boldogság és érték.

Horváth-Tancsa Ágnes ötletgazda hangsúlyozta, fontos, hogy Székesfehérvár gyarapodik, az elültetett fákkal pedig a város kifejezi, hogy örül az itt született babáknak és megbecsülik őket. Fontos, hogy a gyerekek gyökeret eresszenek, itt maradjanak, vagy térjenek vissza ide, ehhez pedig a emberi kapcsolatok, a barátságok adják a legjobb alapot.

 

Helyi hírekfaültetéstavaszszületés