2024.07.27, Szombat
Fehérvári Versünnep - várják a tehetségek jelentkezését
Fotó: szekesfehervar.hu

Fehérvári Versünnep - várják a tehetségek jelentkezését

Forrás: szekesfehervar.hu

2024.02.14. 16:52

A XIV. Fehérvári Versünnepen a zsűri elnöke ismét Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz.

Tizennegyedik alkalommal hirdetik meg a Fehérvári Versünnepet. A tehetségkutatóra, amelyen az elmúlt évek során több száz diák vett részt, február 21-ig várják a jelentkezéseket. A zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz - adta hírül a szekesfehervar.hu.

A Fehérvári Versünnepet 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum. A tehetséggondozó programhoz szorosan illeszkedik kezdetek óta a Székelyföldi Verstábor, ahol a Fehérvári Versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, a Vajdaságból, Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeznek fiatalok. A tábor az alapító emlékére 2016 óta Varga Sándor nevét viseli.

A jelentkezéseket február 21-ig várják személyesen vagy postai úton (Székesfehérvár, Szent Vendel u. 17/a) vagy online, a [email protected] e-mail címen.

A XIV. alkalommal meghirdetett idei versenyre ismét a 9-13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2023/24-es tanévben, vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak a 2023/24-es tanévben, vagy más település középfokú oktatási intézményének tanulói, de székesfehérvári állandó lakhellyel rendelkeznek. A XIV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz.

A szervezők kérése, hogy lehetőség szerint, a jelentkezési lapokat 2024.február 16-ig legyenek szívesek elküldeni! 

Helyi hírekSzékesfehérvárFehérvári VersünnepKubik AnnaSzékelyföldi Verstábor