2024.04.29, Hétfő
Osztrák jégkorongliga - Folytatódott a Fehérvár rossz sorozata
Illusztráció, unsplash.com

Osztrák jégkorongliga - Folytatódott a Fehérvár rossz sorozata

MTI

2024.01.10. 11:15

A Hydro Fehérvár AV19 a hajrában kapott gólokkal 5-3-as vereséget szenvedett a vendég HC Bolzanótól az osztrák jégkorongliga keddi fordulójában, és így sorozatban ötödször maradt alul.

Hirdetés

Eredmény:
Hydro Fehérvár AV19 - HC Bolzano (olasz) 3-5 (2-1, 1-1, 0-3)
a magyar csapat gólszerzői: Phillips (6.), Bartalis (10., 39.)

A vendégek már az ötödik percben betaláltak, a kapus Olivier Royról kipattanó korongot Daniel Frank értékesítette. Azonban 25 másodperc múlva Hári János passzából Markus Phillips távolról, a kék vonalról érkező hatalmas lövéssel egyenlített. A harmad derekán Stipsicz Bence kísérletébe Bartalis István tette bele a botját, így már a Volán vezetett.

A fordulást követően az olasz együttes jobban pörgött, és a 32. percben Daniel Mantenuto egyéni akcióból betalált. A szünet előtt emberelőnybe került a Bolzano, ám ebből Bartalis iramodott meg és könyörtelenül bevágta az emberhátrányos gólt, amivel csapata vonulhatott előnnyel pihenőre.

A vendégek új erőre kaptak, sorra vezették a támadásaikat és egy késleltetett kiállítás alatt - amikor kapusuk helyett is mezőnyjátékos volt a pályán - tudtak egyenlíteni, ráadásul Frank az 57. percben is betalált, így mesterhármasnál járt.

Ekkor bő két perc volt hátra, amikor kapuslehozatallal próbálkoztak a hazaiak, de ez nem járt sikerrel, és újabb gólt kaptak.

A Fehérvár - amely korábban az élen is állt a tabellán - sorozatban ötödik vereségével visszacsúszott a harmadik helyre.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19jégkorongsport