2024.04.28, Vasárnap
Virágos Magyarország - Jubileumi díjat kapott Székesfehérvár
Fotó: szekesfehervar.hu

Virágos Magyarország - Jubileumi díjat kapott Székesfehérvár

Szekesfehervar.hu

2023.11.30. 09:05

Átadták a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket pénteken este Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón, ahol Jubileumi díjat kapott Székesfehérvár. A város a kezdetektől részt vesz a minősítési rendszerben, mint induló és mint együttműködő partner is. A díjjal az elmúlt évtizedek fehérvári környezetszépítő munkáját ismert el a szervezet.

Hirdetés

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 2023-as gáláján öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át - olvasható a szekesfehervar.hu-n.

Székesfehérvár jubileumi elismerését Lángi Judit közlekedési divízióvezető, Homoki László kertészeti divízióvezető, Bozai István városgondnok, Csete Gábor természetvédelmi vezető, Hahn-Poszmik Réka kertészeti divízióvezető-helyettes és Anik Júlia kertészmérnök vette át a Budapesti díjkiosztón.

Erdei Bálint, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte, hogy a verseny nemcsak a közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése az országnak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő.

A megmérettetésre mintegy 9000 pályázat érkezett az elmúlt 30 év alatt, idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett.

A 2023. évi, jubileumi 30. alkalommal tartott díjkiosztón Győr, Paks, Varsány és Alsómocsolád nyerte el a legvirágosabb település címet és a tavalyi verseny kiemelt díjazottjai, Zalakaros és Debrecen képviselhetik Magyarországot a 2024-es Entente Florale Europe nemzetközi tájépítészeti és virágosítási versenyen. Székesfehérvár 2022-ben indulhatott a nemzetközi versenyen, miután elnyerte a hazai legvirágosabb település címet és ott arany minősítéssel jutalmazták a város környezetszépítő munkáját.

Helyi hírekSzékesfehérvárjubileumdíj