2024.05.01, Szerda
Befogadó játszótér épül Duaújvárosban
facebook.com/dunaujvarosmjv

Befogadó játszótér épül Duaújvárosban

facebook.com/dunaujvarosmjv

2023.11.19. 08:35

Megkezdődtek annak a befogadó játszótérnek a kivitelezési munkálatai a Római városrészben, amely a Szerencsejáték Zrt. finanszírozásával és az önkormányzat támogatásával valósul meg.

Hirdetés

A Szerencsejáték Zrt. 2017-ben indította el játszótérépítési programját, amelynek célja a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek társadalmi integrációjának elősegítése, a befogadás erősítése. A Játék összeköt! program keretében gazdagon felszerelt, a mesék világát idéző játszóterek révén Magyarországon egyedülálló, befogadó, mindenki számára használható játszóterek épülnek országszerte, ahol fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké.

A játszótereken megjelenő játszótéri elemek olyan, az együtt játszás lehetőségét biztosító játékok, amelyek hozzáférhető játékélményt biztosítanak megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával.

Az elmúlt közel 6 évben országszerte 26 darab – mindenki számára egyenlő hozzáférést és használatot biztosító – úgynevezett egyetemesen tervezett játszótér épült meg, amelyet a Szerencsejáték Zrt. finanszírozott. A Közép-Dunántúl régióban egyedülállóan Dunaújvárosban valósul meg a Játék összeköt! Program.

A befogadó játszóterek építését a nemzeti lottótársaság a Nagykarácsony sorsjegy bevételeinek egy részéből finanszírozza. A helyszínt pedig az önkormányzatok biztosítják, valamint az átadást követően vállalják a játszóterek üzemeltetését, fenntartását.

Dunaújváros MJV Önkormányzata emellett megvalósítja a játszótérhez vezető akadálymentes járda és mozgássérült parkoló kialakítását, a Batsányi utca felől kerítés építését, az okospad üzemeltetését, világítás kiépítését és ivókút telepítését.

A munkálatok nagy része várhatóan néhány hét alatt elkészül és a dunaújvárosiak már az idén birtokba vehetik az új, befogadó játszóteret.

A program leírása videókkal itt érhető el: https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/a-jatek-osszekot.

Helyi hírekSzékesfehérvárvárosfejlesztésjátszótér