2024.05.01, Szerda
Féltucat gólt ütve győzött a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata
Illusztráció, unslpash.com

Féltucat gólt ütve győzött a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata

MTI

2023.10.09. 16:51

A Hydro Fehérvár AV19 6-3-ra legyőzte a vendég szlovén Olimpija Ljubljanát az osztrák jégkorongliga (ICEHL) legutóbbi játéknapján.

Hirdetés

A Volán húsz pontjával második a 13 csapatot felvonultató ligában, tíz mérkőzéséből ez volt a hetedik sikere.

Eredmény (a liga honlapja alapján):
Hydro Fehérvár AV19-Olimpija Ljubljana (szlovén) 6-3 (3-2, 1-1, 2-0)
a magyar csapat gólszerzői: Terbócs (2.), McGauley (5.), Vértes (18.), Hári (38., 60.), Magosi (47.)

Remekül kezdett a fanatikusai által tüzelt Fehérvár - melynek két napja Linzben megszakadt a négy diadalból álló sorozata -, Terbócs István már a 2. percben betalált a kapu torkából, bő két és fél perccel később pedig Tim McGauley egy kipattanót vágott be. Lassan "ébredeztek" a szlovénok, akik aztán kis szerencsével négy perc alatt egyenlítettek, előbb egy létszámfölényes megugrásból, majd Ville Leskinen közelről mattolta Horváth Dominikot. Ennek ellenére előnnyel vonult el pihenőre a Volán, Vértes Nátán csapott le a hátsó palánkról elé kerülő korongra, és kilőtte a felső sarkot.

A második harmadban a Ljubljana kezdett jobban, és ismét egyenlített, a magyar kapus nem látta a lövést, mert takarták előle a kilátást. A 38. percben Hári János egy szép háromszögelés végén 4-3-ra módosította az állást.

A hazaiak az utolsó 20 percben már nem követték el újból azt a hibát, hogy rosszul kezdjék a játékrészt, így Magosi Bálint hatalmas erejű lövésével hamar kétgólossá vált az előny. A hajrában kockáztatott az Olimpija, de ez nem jött be, Hári talált az üresen maradt kapuba és ezzel lezárta a mérkőzést.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19jégkorongOsztrák jégkorongliga