2024.04.29, Hétfő
Cser-Palkovics András: Székesfehérvár az egyik legfontosabb ipari centrum
Kép: MTI/Vasvári Tamás - Székesfehérvár, 2023. október 12. Novák Katalin köztársasági elnök Klambauer Csaba, a Videoton EAS Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Lakatos Péter, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója társaságában megtekinti a Videoton Hol

Cser-Palkovics András: Székesfehérvár az egyik legfontosabb ipari centrum

MTI

2023.10.13. 15:30

Székesfehérvár az egyik legfontosabb ipari centrum mindamellett, hogy történelmi szempontból is komoly jelentősége van Magyarországon - jelentette ki a város fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András azt követően, hogy Novák Katalin köztársasági elnököt Fejér vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján, csütörtökön a Videoton Holding Zrt.-nél fogadták.

Hirdetés

Az államfőt a településvezető mellett Sinkó Ottó és Lakatos Péter társ-vezérigazgató, valamint Klambauer Csaba, a Videoton Electronic Assembly Services (VEAS) Kft. ügyvezetője vezette körbe a cég 2019-ben átadott elektronikai szerelőcsarnokában.

Cser-Palkovics András örömét fejezte ki, hogy a köztársasági elnök végigjárja a vármegyéket, a kulturális és közösségi élet, az oktatás és a szociális terület mellett a gazdasági élet szereplőivel is találkozik. Úgy vélekedett, Fejérre és azon belül Székesfehérvárra különösen igaz, hogy a gazdasági-ipari jelleg dominál, és a magyar gazdaság szempontjából az egyik legfontosabb ipari központ is.

A polgármester a Videotonnal kapcsolatban kifejtette, hogy az egyik legnagyobb múltú magyar ipari vállalat, amely ráadásul teljes egészében magyar tulajdonban van, és amely olyan korszerű üzemekkel is rendelkezik, mint a VEAS szerelőcsarnoka. Fontosnak nevezte, hogy a cég vezetői mellett beszélhettek azokkal az emberekkel, akik a mindennapokban az üzemben dolgoznak, és miközben saját egzisztenciájukról gondoskodnak, a város fejlődéséhez is hozzájárulnak.

A VEAS 2019-ben 8,25 milliárd forintos beruházással bővítette székesfehérvári gyárát, ebből a 20 ezer négyzetméteres csarnok 6,3 milliárd forintot tett ki. A csarnoképítés mellett 745 millióból vásároltak gyártási technológiát, az ipar 4.0 követelményei szerinti raktári beruházás 495 millióba, az infrastruktúra fejlesztése 685 millió forintba került akkor.

Az épületbe 10 modern felületszerelő sor kerül, a hozzájuk kapcsolódó hullámforrasztó, szelektív forrasztó, szelektív lakkozó, automata tesztelő berendezésekkel, csomagolórobotokkal, valamint további, az elektronikai szereléshez szükséges berendezésekkel.

A Videoton Holding Zrt. kilenc magyarországi és két külföldi (Bulgária és Szerbia) telephelyén kínál gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat ipari vállalatoknak. A cégcsoport 2022-ben realizált árbevétele megközelíti a 265 milliárd forintot, és a foglalkoztatottak átlagos létszáma - kölcsönzött munkavállalókkal együtt - meghaladja a kilencezret.

Helyi hírekSzékesfehérvárVideoton Holding Zrt.