2024.05.01, Szerda
A Kenyér Világnapján adták át a Dunaújváros Kenyere akcióból befolyt összeget
Illusztráció: unsplash.com

A Kenyér Világnapján adták át a Dunaújváros Kenyere akcióból befolyt összeget

dunaujvaros.hu

2023.10.23. 08:15

Az „Érted vagyunk 1987. Alapítvány”-nak több mint négyszázezer forint gyűlt össze a kenyér vásárlásokból.

Hirdetés

8512 darab eladott kenyér és 425 600 forintnyi összegyűlt adomány – ez a mérlege a Dunaújváros Kenyere akció mérlegének a dunaujvaros.hu híre szerint. Az elmúlt negyedévben a városlakók minden megvásárolt városkenyér árából 50 forinttal ezúttal az „Érted vagyunk 1987. Alapítvány”-t támogatták. Az akcióból befolyt összeget Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor a Széchenyi Pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át október 16-án, a Kenyér Világnapján.

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón Pintér Tamás az összegyűlt összeget az önkormányzat nevében ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki.

Budavári Sándorné az alapítvány kuratóriumi elnöke megköszönte az adományt, elmondta, olyan rendezvények, programok megvalósítására fordítják majd, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket segítik, mint például a nyugdíjas karácsonyukra, táboroztatásra.

Az eseményen a polgármester bejelentette, hogy a következő negyedév kedvezményezettje a Móricz iskola egyik harmadik osztályos tanulója, Balog Lívia lesz, akinek édesapja, Balog Róbert létrehozott egy alapítványt.

– A „Lívi Lépteiért Alapítvány”-t a kislányom megsegítése céljából hoztam létre. Lívi most 3. osztályos itt a Móriczban. Vélhetően egy bakteriális fertőzés által gyakorlatilag négy nap alatt nyaktól lefelé lebénult. Innen építkezünk felfelé. Az, hogy mára önállóan tud kerekesszékkel közlekedni, hatalmas dolog. A támogatást egy -4-5 hetes komplex rehabilitációs csomag összeállítására fordítjuk majd. Köszönjük szépen! – fogalmazott az édesapa.

A városlakók minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forinttal tehát a „Lívi Lépteiért Alapítvány”-t támogatják.

 

Helyi hírekDunaújvárosDunaújváros kenyere