2023.09.25, Hétfő
A Békéscsaba mellett a székesfehérváriak is harcba szállnak a röplabda Közép-európai Liga trófeájáért
Illusztráció, unsplash.com

A Békéscsaba mellett a székesfehérváriak is harcba szállnak a röplabda Közép-európai Liga trófeájáért

MTI

2023.09.02. 10:00

A férfiaknál a MÁV Előre-Foxconnal együtt tíz, míg a nőknél hat csapat, köztük a címvédő Swietelsky-Békéscsaba indul a röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es idényében.

Hirdetés

Mint a regionális szervezet honlapjáról kiderül, az első nemzetközi kupaszereplésére készülő székesfehérváriaknak három horvát és két-két szlovén, szlovák, valamint osztrák együttessel kell megmérkőzniük az elődöntőbe kerülésért.

A sorozat eredményközlő oldala szerint a fehérváriak november 14. és 16. között egy hazai tornával kezdik majd a sorozatot, első meccsüket a szlovák Komárnóval vívják majd. Dávid Zoltán bajnoki ezüstérmes együttese ezt követően Mariborban, Bleiburgban és Zágrábban szerepel majd. A címvédő ACH Volley Ljubljana ezúttal nem nevezett.

A nőknél a Békéscsabára egy kivétellel ugyanaz az öt rivális vár, mint egy szezonnal korábban: az ukrán Prometej helyett ezúttal az OK Dinamo Zagreb indul. Molcsányi Ritáék október 31. és november 2. között Zágrábban játszanak három meccset, majd hazai pályán fogadják a Maribort és az OK Zagrebet, végül Linzben zárják az alapszakaszt.

A sorozatok végjátékát márciusban rendezik.

A férfi röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es mezőnye:

HAOK Mladost Zagreb (horvát), MÁV ELŐRE-FOXCONN, MOK Mursa Osijek (horvát), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Merkur Maribor (szlovén), OK Ribola Kastela (horvát), Rieker UJS Komárno (szlovák), SK Zadruga Aich/Dob (osztrák), TJ Spartak Myjava (szlovák), VCA Amastetten NÖ (osztrák)

A női röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es mezőnye:

HAOK Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Dinamo Zagreb (horvát), SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA (címvédő)

Helyi hírekMÁV Előre-FoxconnSzékesfehérvárröplabdasport