2024.04.29, Hétfő
Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyolcgólos meccsen nyert Fehérváron
Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt

Labdarúgó NB I - A Ferencváros nyolcgólos meccsen nyert Fehérváron

MTI

2023.08.07. 10:08

A vendég Ferencváros fordulatos mérkőzésen 5-3-ra győzött a Fehérvár FC otthonában vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Hirdetés

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 3-5 (1-2)
Sóstói Stadion, 7051 néző, v.: Bognár T.

gólszerző: Kastrati (44.), Kodro (53., 58.), illetve Lisztes (13.), Ramirez (30.), Zachariassen (63.), Varga B. (66.), Traore (71.)
sárga lap: Zeke (50.), Kodro (94.) illetve Baráth P. (48.)

 

 

Fehérvár:
Kovács D. - Bese (Csongvai, 55.), Larsen, Spandler, Zeke - Flores, Christensen (Pető, 80.) - Kastrati II, Houri (Karamoko, 67.), Schön (Katona M., 80.) - Kodro

Ferencváros:
Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramirez - Sigér, Baráth P. (Abu Fani, 60.) - Traore (Knoester, 82.), Zachariassen (Katona B. 82.), Owusu (Varga B., 60.) - Lisztes (Tokmac, 75.)

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyben a lehetőségeivel jobban gazdálkodó Ferencváros került előnybe: az első negyedóra végén egy hazai védelmi hibát kihasználva Lisztes Krisztián, majd a második negyedóra végen szabadrúgásból Cristian Ramirez szerzett gólt. A szünet előtt a menteni igyekvő Ramirez a saját kapujába is betalált, ezzel szépített a Fehérvár. A találatot a magyar szövetség (MLSZ) adatbankja szerint Kastrati szerezte, a ferencvárosi védőnek nem írtak be öngólt.

A második félidő elejét megnyomta a Vidi: egy sarokrúgást követően Kenan Kodro fejesével egalizált, majd öt perc múlva a bosnyák-spanyol támadó lövésével a vezetést is megszerezte. Rákapcsolt a Ferencváros is és gyors egymásutánban szerzett három góllal jelezte győzelmi szándékát.

A Fehérvár a meccs végéig ment előre becsületből, ám kevés meggyőződéssel, így a fővárosi gárda biztosan húzta be a győzelmet.

 

 

Helyi hírekFerencvárosFehérvár FClabdarúgás