2024.04.29, Hétfő
Megújult a Sárbogárd-Mezőszilas összekötő út egy szakasza

Megújult a Sárbogárd-Mezőszilas összekötő út egy szakasza

magyarepitok.hu

2023.07.07. 09:15

Fejér vármegyében a Magyar Közút fejlesztésén a STRABAG dolgozott.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként megújult a 6306-os jelű Sárbogárd-Mezőszilas összekötő út Sárbogárd átkelési szakasza mintegy 2,1 kilométeres hosszon. A fejlesztés kivitelezője a STRABAG Építő Kft.

A 6306-as mellékút Sárbogárdot és a 63-as főutat köti össze a 64-es főúttal, ennek 0+006-2+143,66 km szelvényei között történt meg a fejlesztés.

 

A képre kattintva galéria nyílik

A Magyar Közút Nonprofit Kft. A Közlekedésfejlesztés Fejér megyében III. című projekt keretében valósította meg a beruházást határidőn belül.

A felújított útszakaszt sajtótájékoztató keretében adják át, ahol beszámolnak a fejlesztés részleteiről és jelentőségéről. Az MTI tájékoztatása szerint az eseményen részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnökem, Sükösd Tamás sárbogárdi polgármester és Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója. 

 

 

Az eseményről írt beszámoljában Molnár Krisztián összefoglalta: a most megújult útszakasz aközé az öt közé tartozik, melyeket a vármegyében összesen 1.664.272.507 forint értékben TOP segítségével újítanak fel. Kiemelte: a Sárbogárd – Mezőszilas összekötő út több mint 2 kilométeres szakaszának rekonstrukciója során.

  • a meglévő pályára két réteg aszfaltot építettek be,
  • új autóbuszperonokat építettek ki - a meglévőket pedig felújították,
  • valamint az érintett ingatlanok kapubejáróit is az új burkolathoz igazították.

Mindezek mellett az út elején mindkét oldalon felújították a tönkrement vízelvezető rendszert.

 

Sükösd Tamás sárbogárdi polgármester, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Varga Gábor országgyűlési képviselő, és Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

2024-ben is folytatódnak az útfelújítások

A TOP folytatatásaként megvalósuló TOP Plusz keretben is fejlődik a megye úthálózata. Mint a közgyűlési elnök kifejtette: Dél-Fejér alsóbbrendű útjainak felújítása ebben

a programban 2024-ben terveik szerint a Hantos-Kislók, a Mezőfalva-Sárbogárd és a Dég-Som összekötő út, valamint a mezőszentgyörgyi bekötőút rekonstrukciója valósul meg, összesen mintegy 7,3 kilométernyi útszakaszon.

 

 

Galéria

Helyi hírekútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.sárbogárdStrabagFejér vármegye