2024.04.27, Szombat
Megújul a Dunaújvárosi Egyetem szocreál épülete
Fotó: uniduna.hu

Megújul a Dunaújvárosi Egyetem szocreál épülete

magyarepitok.hu, TED

2023.07.27. 12:22

ZÁÉV Zrt. munkájával megvalósuló átfogó korszerűsítés során az épület fő struktúráját megtartják.

Hirdetés

2022 nyarán beszámoltunk arról, hogy kiírták a Dunaújvárosi Egyetem F épület korszerűsítéséről szóló közbeszerzést. Az uniós közbeszerzés közlöny friss információi szerint a közel 4,7 milliárd forint értékű munkát a ZÁÉV Zrt. végezheti el.

A közbeszerzésben olvasható, hogy a Dunaújvárosi Egyetem épületei között a 6400 négyzetméternyi hasznos alapterületű főépület az egyetlen eredeti „szocreál” épület, mely épület pince, földszint, két emelet és a beépített tetőtérre tagozódik. Helyi építészeti értékként fő struktúrája megóvandó, lehetőség szerint megtartandó.

Az épület valamennyi helyisége új padlóburkolatot és álmennyezetet kap. Teljesen újra épül a gépészeti- és elektromos rendszer. A vizesblokkokat minden szinten teljesen (válaszfalak, burkolatok, szaniter) újraépítik. A padlófűtéssel érintett területen a beton aljzatot is elbontják. A pince teljes területén utólagos talajnedvesség elleni szigetelést alakítanak ki, padlón és az oldalfalon a mennyezetig, körben fúrt-injektált falszigeteléssel kombinálva.

A homlokzati elemeket átalakítják, a tetőszerkezetet teljes egészében elbontják, és eredeti formában és méretben épül vissza, korszerű rétegrendi kialakítással, a héjazata cserép lesz. A homlokzati falazat 15 cm vastag ásványgyapot hőszigetelő réteget kap, korszerű vékonyvakolatrendszerrel. A tetőtérben lévő gépészetet teljes egészében felszámolják, helyreállítva az eredeti tetősíkot.

A projekt tartalmazza az épület gyengeáramú hálózatának, vagyonvédelmi- és kamerarendszerének kiépítését is egy önálló szerverteremmel, továbbá a kert- és parképítési munkákat is.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Helyi hírekDunaújvárosDunaújvárosi Egyetemoktatási beruházás