2024.03.19, Kedd
Új tornacsarnokkal gazdagodott a móri általános iskola
Illusztráció - magyarepitok.hu

Új tornacsarnokkal gazdagodott a móri általános iskola

mti

2023.05.30. 15:37

Emellett 100 fő befogadására alkalmas előadótermet alakítottak ki, szaktantermek létesültek, valamint új könyvtár és új tanári szoba jött létre.

Hirdetés

A Fejér vármegyei Móron, ahol átadták a móri Radnóti Miklós Általános Iskola és a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola infrastrukturális fejlesztését.

A móri Radnóti Miklós Általános Iskolában új tornaterem épült öltözőkkel és vizesblokkal, 100 fő befogadására alkalmas előadótermet alakítottak ki, szaktantermek létesültek, valamint új könyvtár és új tanári szoba jött létre. A fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskolában nyelvi labort és természettudományos szaktantermet alakítottak ki, emellett öt tanterem megújult, illetve az épület teljes homlokzati és tetőszigetelést kapott, a nyílászárókat cserélték és a fűtést korszerűsítették.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a tankerület eddigi legnagyobb pályázata ért a végére, hiszen a móri és a fehérvárcsurgói iskola fejlesztése egy pályázaton belül valósult meg 2,051 milliárd forintból.

Kajos Péterné igazgató párhuzamot vont a régi és az új épületszárny között, hiszen a "régi Radnóti" az átadásakor, több mint 100 éve a kor egyik legmodernebb épülete volt, az "új Radnóti" pedig a jelenkor legmodernebbje.

Helyi hírekMórFehérvárcsurgó