2024.03.28, Csütörtök
Hazai sikerrel maradt versenyben a MÁV Előre a Kaposvár elleni röplabda döntőben
Fotó: MTI/Vasvári Tamás - A székesfehérvári játékosok és szurkolók ünnepelnek a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik, MÁV Előre-Foxconn - Fino Kaposvár mérkőzése után a székesfehérvári Videoton Oktatási Központ (VOK) sportcsarnokában 2023. május

Hazai sikerrel maradt versenyben a MÁV Előre a Kaposvár elleni röplabda döntőben

MTI

2023.05.02. 16:20

A MÁV Előre hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re szépített a párharcban.

Hirdetés

A negyedik találkozót szombaton rendezik a somogyi vármegyeszékhelyen.

Férfi Extraliga, döntő, 3. mérkőzés:
MÁV Előre-Foxconn - Fino Kaposvár 3-1 (-19, 20, 23, 23)

a legjobb pontszerzők: Koci 20, Bibók 13, Doda 12, illetve Baróti 20, Bögöly 13, Quevedo Hernandez 12

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvárnak.

A két csapat első két mérkőzésén a somogyiak egyformán 3-0-ra győztek, így hétfőn Székesfehérváron már a bajnoki aranyérem megszerzéséért léptek pályára. A hazaiakat edző Dávid Zoltán ezúttal Bibók Balázzsal igyekezett pótolni a sérült feladóátlót, Pesti Marcellt, míg a túloldalon mindenki hadra fogható volt. A csapatokat ismét teljes telt ház várta a VOK Csarnokban. Az első játszma az első, szintén székesfehérvári mérkőzéshez hasonlóan alakult: sokáig a hazaiak vezettek, ám a játékrész derekán újított a Kaposvár, amely a korábbi válogatott Baróti Árpád, valamint a most is nemzeti csapattag Bögöly Gábor vezérletével, keveset hibázva került előnybe.

A második felvonásban több jó blokkal jelentkezett az utolsó szalmaszálba kapaszkodni próbáló MÁV Előre, amelynél Dávid feladót is cserélt. A hazaiaknál ezúttal is az albán ütő, Redjo Koci nyújtott kiemelkedőt, míg a vendégek ekkor a korábbinál többet hibáztak, hátrányuk folyamatosan nőtt, a székesfehérváriak pedig Bibók jó teljesítményének is köszönhetően hamarosan döntőbeli első részsikerüknek örülhettek.

A hazai együttes védekezése és nyitóteljesítménye sokat javult, így a harmadik szettben is ők irányítottak. A kaposváriak teljesen elvesztették a fonalat, a vendégjátékosok rengeteget hibáztak szinte minden játékelemben - Baróti egy ízben a földet csapkodta dühében -, míg a hazaiak extázisban röplabdáztak. A Kaposvár a játszma második felére összeszedte magát és tekintélyes, 16-7-es hátrányát majdnem ledolgozta, de előnyéből két pontot megőrzött a MÁV Előre, amely megfordította a mérkőzést.

A negyedik etapot is jól kezdte a MÁV, de a Kaposvár Baróti, valamint a csereként beállt Hubicska Patrik vezérletével előbb egyenlített, majd fordított. Ekkor volt a legmagasabb a mérkőzés színvonala, mindkét csapat keveset rontott, hatékonyan támadott, és sokáig úgy tűnt, a vendégek döntő szettre mentik az összecsapást. A székesfehérváriak azonban másként gondolták, 20-23 után az addig átlagos teljesítményt nyújtó albán Leonardo Doda ment nyitni, és ászaival lezárta 120 perces mérkőzést.

Az összecsapás legjobbja a 20 pontos Koci volt, a túloldalon Baróti ugyanennyivel zárt.

Később:

a 3. helyért, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE - GreenPlan-VRCK 18.00

az 5. helyért, 3. mérkőzés:
DEAC-Kecskeméti RC 20.00

a 7. helyért, 2. mérkőzés:
MAFC-BME - Kistext JP Auto Mercedes 19.00

Helyi hírekMÁV Előre SCFino KaposvárKaposvárSzékesfehérvárröplabda