2024.04.26, Péntek
Bővült a Hydro Fehérvár AV19 kerete
Illusztráció, unslpash.com

Bővült a Hydro Fehérvár AV19 kerete

MTI

2023.04.19. 09:00

Egy-egy kapus, hátvéd és csatár írt alá a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatához.

Hirdetés

Amint az osztrák ligában (ICEHL) érdekelt klub kedden bejelentette, az idényben elsőszámú hálóőrnek számító Olivier Roy, valamint a válogatott kerettag támadó Mihály Ákos szerződést hosszabbított, és egy év távollét után visszatér a védő Josh Atkinson.

A 31 éves kanadai Roy a szezonban összesen 46 mérkőzésen védett a negyeddöntős székesfehérváriaknál, az alapszakaszban 91,8, a rájátszásban pedig 90,9 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseket. Előbbi mutató az ötödik legjobb volt a ligában.

A junior vb-második kapus kiemelte, úgy érzi: a jégen adósak maradtak a jobb teljesítménnyel, és tudja, hogy ennél többre képesek. A 2022-ben döntős Fehérvár idén a negyeddöntőben 4-0-s összesítéssel búcsúzott a mostani fináléban is érdekelt címvédő Salzburggal szemben.

A 23 éves, csíkszeredai születésű Mihály Ákos - aki a májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar válogatottal Lengyelországba utazott - az ötödik szezonját kezdi majd az osztrák ligában. A csatár az előző kiírásban 36 találkozón 8 pontot (4 gól, 4 gólpassz) termelt.

Egy év németországi megméretés után tér vissza Fehérvárra a 30 esztendős kanadai Atkinson, aki a Bietigheim Steelersben sérülés miatt csupán 17 alkalommal játszhatott, és 7 pontot gyűjtött. A 2021/22-es szezonban viszont a Volánban a negyedik legeredményesebb játékos volt, 57 találkozón hátvédként 49 pontot szerzett, ezzel pedig a teljes liga második legeredményesebb védője volt.

A szerződés aláírása után elmondta: reméli, ugyanolyan sikeres idényt futhatnak, mint amikor korábban itt játszott.

"Nagyon élveztem a hazai mérkőzéseket, kellemes volt a város és a klub is jó körülményeket biztosított. Fehérvár mindig különleges lesz számomra, mert ez volt az első csapatom Európában"

- fogalmazott.

A Hydro Fehérvár AV19 azt már korábban bejelentette, hogy Horváth Dominik kapus mellett már szerződéssel rendelkezik a hátvéd Stipicz Bence, Tim Campbell, Nilsson Henrik és Gleason Fournier is, míg a csatárok közül Hári János Anze Kuralt, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Ambrus Csongor, Terbócs István, Magosi Bálint, valamint Guiallume Leclerc.

Helyi hírekHydro Fehérvár AV19Székesfehérvárjégkorongsport