2024.04.18, Csütörtök
Székesfehérvári tenisztorna - Valkusz Máté feladta a meccsét
Illusztráció, unslpash.com

Székesfehérvári tenisztorna - Valkusz Máté feladta a meccsét

MTI

2023.03.14. 16:40

Feladta első fordulós mérkőzését a 36 ezer euró (14 millió forint) összdíjazású salakpályás székesfehérvári challenger-tenisztornán Valkusz Máté.

Hirdetés

A világranglistán 244. játékos kedden - a versenynap egyetlen magyarjaként - a horvát Nino Serdarusiccsal csapott össze, pályafutása során először.

Az ellenfél tagja a horvát Davis Kupa-válogatottnak, és 2021-es döntő torinói csoportkörében legyőzte Marozsán Fábiánt.

A keddi meccs első hét gémjében az ATP-rangsorban 257. ellenfél háromszor is elvesztette az adogatását, míg a 24 éves magyar csak kétszer, így 50 perc elteltével Valkusz került szettelőnybe.

A második szettben 3:4-nél láthatta az első bréket a közönség, és a többet irányító Serdarusic ezután kiszerválta a játszmát. Az utolsó felvonásban a horvát 4:1-re elhúzott, amikor a Davis Kupa-válogatott magyar jelezte, hogy rosszul érzi magát, ezért nem tudja folytatni. A csonka találkozó két órát tartott.

A Kiskút Open hat magyar főtáblása közül a negyedik kiemelt Piros Zsombor hétfőn továbbjutott, a hétvégén Antalyában challenger-tornagyőztes Marozsán Fábián - a viadal első kiemeltje -, valamint a szabadkártyás Madarász Gergely, Fajta Péter és Füle Mátyás pedig szerdán mutatkozik be.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Nino Serdarusic (horvát)-Valkusz Máté 4:6, 6:3, 4:1-nél Valkusz feladta

Helyi hírekSzékesfehérvárteniszSzékesfehérvári challenger-tenisztornasport