2024.04.18, Csütörtök
Megkezdődött a lomtalanítás Dunaújvárosban
Illusztráció: pixabay.com

Megkezdődött a lomtalanítás Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2023.03.18. 08:30

Az idei évben sűrítettek a tavaszi lomtalanítások számán.

Hirdetés

Március 18-án szombaton elstartolt a 2023-as lomtalanítás. A már hagyománnyá vált akciósorozat a Római városrészben indul, ahol ezúttal is négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.

Mint az Mezei Zsolt alpolgármester elmondta:

„Évekkel ezelőtt megújítottunk egy elavult rendszert, amely a lakossági visszajelzések alapján bevált, és azóta is jól működik. E rendszer mentén haladunk tovább az idei évben is, ugyanakkor megsűrítettük a tavaszi alkalmak számát, szinte heti rendszerességgel lomtalaníthatnak a lakók. A megszokott módon négy helyszínen gyűjtjük majd a lomokat közösen a képviselőkkel és a Dunanett  Nkft. munkatársaival.”

Hozzátette: ahogyan azt a lakók már megszokhatták az adott helyszínen mind a négy kihelyezett konténernél gyűjtik majd az elektronikai hulladékot is. Ugyanakkor arra kéri a társasházi közös képviselőket, legyenek kedvesek segítsenek az akciósorozatban.

 

A közös képviselőket arra kérik, hogy szervezzék meg: az adott társasház közös pincéjéből a lomtalanítás napján a lomok kikerüljenek és jelezzék az önkormányzatnak.

 

Az idei év első lomtalanítási akciója március 18. szombat, amikor is a Római városrészben négy helyszínen várják a kihelyezett konténerek a lakók elhasználódott, kidobásra ítélt tárgyait 7 és 15 óra között:

Domanovszky Endre tér (nagyparkoló)

Fay András utca (nagy parkoló)

Martinovics Ignác utca (Robinsn kocsma)

Domanovszky Endre tér (szelektív sziget mellé).

 

Helyi hírekDunaújvároslomtalanításkörnyezetvédelem