2024.04.19, Péntek
Jégkorong Erste Liga - FEHA-bravúr, kiesett a DEAC
Illusztráció, unslpash.com

Jégkorong Erste Liga - FEHA-bravúr, kiesett a DEAC

MTI

2023.02.13. 12:22

Az alapszakaszt sereghajtóként záró Fehérvár Hoki Akadémia nagy bravúrral negyeddöntőbe jutott az Erste Ligában, miután a rájátszás kvalifikációjában harmadszor is - ezúttal 4-3-ra - legyőzte az esélyesebbnek tartott DEAC-ot.

Hirdetés

Az alapszakaszt hetedikként befejező debreceniek választhattak maguknak ellenfelet, és ők az utolsó, tizedik FEHA-ra csaptak le. A fehérváriak meglepetésre mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték, az elsőt szerdán hosszabbítás után 2-1-re, a csütörtökit pedig simán, 6-0-ra. Utóbbi találkozón elkövetett fejre irányuló támadás miatt Jakub Izacky két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így a DEAC ponterős cseh csatára kihagyta a vasárnapi összecsapást.

Rögtön a második perc elején egy szerencsés góllal vezetést szerzett a házigazda Fehérvár, a kapu mögött megpattanó és az alapvonal elé vágódó korongot Hetényi Zoltán kapus szem elől tévesztette, és Dobos Mihály közelről nem hibázott. Nem sokkal később egy kontárból növelte előnyét a FEHA, Csollák Márkó tökéletes lövésével lett 2-0. Időt kért a DEAC, és amint Csollákot kiállították, szépített: Jan Dalecky takarásból leadott lövését Márkus Levente nem védhette.

A második harmad is hazai góllal indult, az első lövés lecsorgott Hetényiről, Farkas László pedig közelről a hálóba kotorta a pakkot. Egy emberelőnyös kipattanóból faragott hátrányából a vendéggárda, mi több, a kapu elé berobbanó Dalecky egyenlíteni is tudott.

Bő hat perccel a vége előtt aztán egy kontrából megint betalált a FEHA: Dobos kísérte az akciót, és Hetényi lábai között volt eredményes. A hajrában mindent megpróbált a DEAC, kapusát is lehozta, ám a hősiesen védekező fehérvári fiatalok nyertek, és alapszakasz-sereghajtóként bejutottak a legjobb nyolc közé.

Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 3. mérkőzés:
FEHA19 - DEAC 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

A párharcot 3-0-s összesítéssel a FEHA nyerte.

 

Később:
Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 18.30 (1-1)

Helyi hírekFehérvár Hoki AkadémiaFEHA19jégkorong