2024.04.24, Szerda
A Székesfehérvár-ralival startol az országos bajnoki idény
Illusztráció: pixabay.com

A Székesfehérvár-ralival startol az országos bajnoki idény

MTI

2023.02.18. 10:05

Turán Frigyeséknek kedvez a murvás futam.

Hirdetés

A tervek szerint a március 31. és április 2. között sorra kerülő Székesfehérvár-ralival kezdődik az országos ralibajnokság. Ezt követően májusban a Salgó-rali, júniusban a Mecsek-rali, augusztusban a Veszprém-rali, szeptemberben a Győr Rally Show következik, az idény pedig az október eleji Rally Hungary Eb-futammal zárul Nyíregyházán és környékén.

A hazai ralisport egyik meghatározó alakja, Turán Frigyes örül annak, hogy murvás futammal rajtol a hazai ralibajnokság. Mint az MTI-nek elmondta: autójuk, a Volkswagen Polo GTI R5 futóműve murván "szenzációs", s részben ennek is köszönhető, hogy az ilyen viadalokon rendre a leggyorsabbak között tudnak lenni.

"A murvás pályákon kifejezetten jó a tempónk, de azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen körülmények nagyon igénybe veszik a technikát, úgyhogy ebből a szempontból nem a legjobb egy vadonatúj autóval murván kezdeni az idényt"

- mondta Turán. Hozzátette, Székesfehérváron az első versenynap után biztosan lesz munkájuk az autóval, de ezt a költséget és erőfeszítést előre belekalkulálták a szezonba.

A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője az ob várható mezőnyéről szólva úgy fogalmazott, általában sokkal inkább a saját háttér megteremtésével foglalkoznak, nem pedig az ellenfelekkel, de vélhetően a feltörekvő fiatal versenyzőkön kívül Hadik András, Vincze Ferenc, Velenczei Ádám és Klausz Kristóf lehet majd a legnagyobb riválisuk.

 

Helyi hírekSzékesfehérvártereprali