2023.03.25, Szombat
A Kondor Kör munkáiból nyílik kiállítás Székesfehérváron
Fotó: szekesfehervar.hu

A Kondor Kör munkáiból nyílik kiállítás Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2023.02.05. 09:48

33 alkotó munkáit láthatja a közönség.

Hirdetés

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében tekinthető meg a Kondor Kör alkotóinak kiállítása. A tárlatot Schrenk Rita Anna, a Kondor Kör vezetője nyitja meg február 7-én, kedden 18 órakor, közreműködik Csörsz Rumen István és Palócz Réka, a Musica Historica Együttes tagjai, valamint Vágó Bendegúz versmondó - olvasható a szekesfehervar.hu oldalon. 

A kiállítás március 10-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A város egyik legrégebbi képzőművészeti alkotóműhelye, a közel fél évszázados múltra visszatekintő Kondor Kör a város kulturális és művészeti életének meghatározó szereplője. A fiatalokat és az idősebb korosztályt egyaránt megszólító kör azzal büszkélkedhet, hogy az idejáró fiatalok szinte mindegyike bekerült a vágyott művészeti oktatási intézménybe.

Sok, ma már ismert művész volt tagja a körnek, a képzőművészek mellett iparművészek, építészek, restaurátorok, rajztanárok is indultak innen: Borsos Lőrinc, Gosztola Kitti, Jakatics Veronika, Kis Róka Csaba, Nemes Márton, Tranker Kata, Falvay Miklós vagy Varga Gábor Farkas nevét a város határain kívül is ismerik a művészetkedvelők.

 

Mostani kiállításukon harminchárom alkotó – Akermann Valéria, Czinege Regina, Deák Balázs, Dobos Linda, Dobos Noémi, Domonkos Rita, Eliás Tamás, Erdei Edit, Hegedüs Csenge, Horváth Borbála, Józsa Nikolett Misu, Kalmár Gyöngy, Kertész Adél, Knitlhoffer Anikó, Knitlhoffer Ramóna, Kulcsár Bianka, Mara Kinga Villó, Maron Veronika, Mátrai T ábita, Nemes-Mihályi Erika, Németh Krisztián, Rátkai Anna, Sallér Anna Eleonóra, Sárközy István, Schável Anna, Schrenk Rita Anna, Soproni Gréte, Szebik K. Vilmos, Szűts Angéla, Truzsi-Nagy Balázs, Venczel Zsuzsi, Vizvári Tünde és Zsille Hajnalka – munkáit láthatja a közönség.

 

Helyi hírekSzékesfehérvárKondor Körképzőművészeti kiállítás