2024.03.19, Kedd
Újévi táncház és mesenép - íme az Alba Regia táncegyüttes januári programjai
Fotók: szekesfehervar.hu

Újévi táncház és mesenép - íme az Alba Regia táncegyüttes januári programjai

szekesfehervar.hu

2023.01.15. 10:00

Újévi táncházzal és a családok legnagyobb örömére a Mesenép című előadással kezdődnek az Alba Regia Táncegyüttes programjai a Malom utcai Táncházban 2023-ban.

Hirdetés

Az ARTE máshogy nem is kezdhetné a 2023-as évet a Malom utcában, mint egy hagyományos táncházi programmal - számolt be róla a szekesfehervar.hu honlapján.

Január 14-én, szombaton a Táncházban 17 órától a kézműves foglalkozás résztvevői újévi könyvjelzőt készíthetnek Pintérné Markovich Marcella irányításával. Ezután 18 órakor „Újesztendő, vígságszerző” címmel népi gyermekjátszót indít Bókáné Zemancsek Edit. Este 19.30-kor kezdődik a szilágysági tánctanítás I., majd 20.30-tól a táncházi mulatság. A házigazda Németh Gergő, muzsikál a Galiba zenekar. A belépőjegy 800 Ft, mely megvásárolható online, vagy január 14-én, szombaton 17 órától a Táncházban.

Fotó: szekesfehervar.hu

Nem marad a közönség Mesenép nélkül 2023-ban sem. A táncegyüttes január 29-én, vasárnap 15 órakor ismét elhozza a Táncházba a közönségkedvenccé vált társas-tánc-játékot, melyben a „színházszerűséget” előtérbe helyezve népszerűsítik a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban. Az egyórás előadást Novák Péter rendezte, a koreográfusok Majoros Róbert és Molnár Gábor, a zeneszerző ifjabb Csoóri Sándor. A belépőjegy – melynek megváltása hároméves kor felett kötelező – kapható a https://jegy.artefolk.hu/ oldalon, és az ARTE közösségi oldalán előre bejelentett időpontokban személyesen, a Táncházban.

Helyi hírekSzékesfehérvárAlba Regia Táncegyüttesnéptánctánc