2024.03.29, Péntek
Fehérvári bravúrgyőzelmet arattak az osztrák jégkorongliga vasárnapi fordulójában
Illusztráció, unslpash.com

Fehérvári bravúrgyőzelmet arattak az osztrák jégkorongliga vasárnapi fordulójában

MTI

2023.01.09. 13:21

A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re legyőzte a második helyen álló vendég olasz Bolzano Foxes együttesét az osztrák jégkorongliga (ICEHL) vasárnapi fordulójában.

Hirdetés

Eredmény:
Hydro Fehérvár AV 19-Bolzano Foxes (olasz) 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Petan (6.), Kuralt (20.), Terbócs (51.)

Nem az előző idényben döntős fehérvári alakulat számított esélyesnek, hiszen sorozatban három vereséggel hangolt a csatára, és ezzel visszacsúszott a nyolcadik helyre, míg a Bolzano úgy lett tabella-második, hogy az elmúlt tíz fellépéséből kilencet megnyert, közte kétszer a Volánt is legyőzte: november 27-én 1-0-ra győzött az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, december 18-án pedig 7-4-re otthon.

Jól kezdett a Fehérvár, és a 6. percben az olasz válogatott Alex Petan közelről volt eredményes. Azonban Henrik Nilsson a 19. percben olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani, Mike Halmo pedig végleges kiállítást kapott. Az emberelőnyben még az első szünet előtt nőtt a különbség Anze Kuralt révén.

A második harmadban a vendégek bő öt perc alatt egyenlítettek, így 2-2-ről indult a harmadik felvonás.

A 2300 néző által feltüzelt hazaiak az 51. percben ismét vezetéshez jutottak, Terbócs István köszönt be úgy, hogy belenyúlt Tim Campbell távoli lövésébe. A hajrában hiába próbálkozott a Bolzano, nem tudott pontot szerezni. A magyar alakulat ezt megelőzően február 13-án tudta két vállra fektetni a Rókákat, akkor 5-0-ra.

A Fehérvár 34 mérkőzés után 16 győzelemmel és 18 vereséggel áll a nyolcadik helyen.

Helyi hírekSzékesfehérvárOsztrák jégkorongligaHydro Fehérvár AV19