2022.11.30, Szerda
Számos önkormányzati óvoda újult meg idén saját forrásból
Fotó: szekesfehervar.hu

Számos önkormányzati óvoda újult meg idén saját forrásból

szekesfehervar.hu

2022.11.15. 12:58

A korszerűsített óvodák között szerepel az Árpád úti ovi, a Gyöngyvirág Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Tolnai utcai ovi és az Ybl lakótelepi ovi is.

Hirdetés

Mindösszesen 200 millió forint körül tudott költeni idén az önkormányzat a város óvodáinak felújítására - számolt be közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester bízik abban, hogy ha nem is ekkora nagyságrendben, de kisebb munkákkal 2023-ban is lehet majd haladni, saját, önkormányzati forrásból is.

 

Mint a szekesfehervar.hu írja: közel 25 millió forintot költött az önkormányzat az Árpád úti ovi homlokzati és lábazati hőszigetelésére, felújítására. A Gyöngyvirág Óvodában több mint 110 millió forintból teljesen felújították az elektromos hálózatot, lecserélték a szárnyas bejárati ajtókat, 8 helyiségben padlót cseréltek és 1800 négyzetméternyi kazettás álmennyezet is készült. A Ligetsori Óvodában 12 millió forintból végeztek kisebb-nagyobb felújításokat, alapvetően itt is a padlót, az ajtókat tették rendbe, emellett további 2 millió forintból hozták helyre az ovi kerítéseit, a hibás elemek cseréjével és a teljes kerítéssor festésével. 40 millió forintból felújították a Tolnai utcai ovi elektromos hálózatát, emellett új biztonsági kamera- és beléptetőrendszert is telepítettek, valamint az álmennyezet is megújult. Az Ybl lakótelepi oviban 10 millió forintból rendezték és felújították az udvart, a régi udvari játékokat vagy elbontották, vagy felújították, beszereztek számos új játszóeszközt és megszüntették az elavult, balesetveszélyes terméskő burkolatot is.

Helyi hírekSzékesfehérváróvodafejlesztésóvodafelújítás