2022.12.07, Szerda
Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte az Útkeresés Segítő Szolgálat
Fotó: dunaujvaros.hu

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepelte az Útkeresés Segítő Szolgálat

dunaujvaros.hu

2022.11.11. 09:12

A jubileumi alkalomból átadták a szociális szakma és az önkormányzat elismerését is a Gárdonyi Géza iskolában.

Hirdetés

A nagyszabású ünnepi eseményt az intézmény diákjainak táncos produkciói nyitották meg, majd Pintér Tamás polgármester köszöntötte az ünneplőket.

 

„Kezdetben csak Dunaújvárosban, mára már a várossal együtt 16 településen, több mint 50 fővel, több száz családnál és több mint 60 intézményben végez segítő munkát az Útkeresés Segítő Szolgálat, amiért én végtelenül hálás és büszke vagyok.  Egy város polgármestereként kevés megnyugtatóbb dolog van annál a tudatnál, hogy Önök itt vannak és legyen szó bármilyen krízisről – akár személyi, akár városi szintű krízisről – feltétel nélkül számíthatunk az intézményre, gondoljunk csak a koronavírus-járványra, vagy az ukrán menekültek ellátására. 35 év mögöttük, ki tudja, hány év előttük. Én mindre további sok sikert, kitartást, fejlődést kívánok!” – fogalmazott a polgármester.

 

Az ünnepség részeként átadták a szociális szféra rangos önkormányzati elismerését, a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat, amelyet az idei évben Joó-Rujder Judit, az Útkeresés szakmai egységvezetője vehette át Pintér Tamástól.

A szociális szféra szakmai díját pedig Rozonics Patrícia esetmenedzser érdemelte ki, aki a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karának Szociális munkás szakán végzett mentálhigiéné képzést.

Helyi hírekDunaújvárosSzociális Munkáért-Dunaújváros díj