2022.11.30, Szerda
Babaköszöntő csomag a Dunaújvárosi újszülötteknek
Fotó: dunaujvaros.hu

Babaköszöntő csomag a Dunaújvárosi újszülötteknek

dunaujvaros.hu

2022.11.24. 09:02

Az új programmal a családok kisbabás mindennapjait szeretnék segíteni.

Hirdetés

Dunaújváros Önkormányzata és az Anyák a Hordozásért Alapítvány közösen indította el a Dunaújvárosi Babaköszöntő Csomag elnevezésű programot. Mostantól minden dunaújvárosi újszülött egy babaköszöntő csomagot kap ajándékba. Az mindegy, hogy a baba hol született, a lényeg, hogy az új család dunaújvárosi legyen.

Ez a kezdeményezés a múlt héten startolt, és az öt hónapos Lilike szülei már át is vehették az ajándékot.

A megfogalmazott cél egyértelmű és a legegyszerűbben megfogalmazható: megkönnyíteni a kisbabás mindennapokat. Az első csomagot Barta Endre alpolgármester és Horváth Zsuzsi, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Lilikének, aki Budapesten született, de itt élnek, itt laknak Dunaújvárosban, tehát jogosultak az ajándékra. Barta Endre örömmel vett részt az átadáson, elmondása szerint nem is véletlenül.

 

– Több okból kifolyólag is örömmel veszek részt a programban. Egyrészt tudom, hogy milyen érzés, milyen, ha az újdonsült család kap egy kis figyelmességet. A másik része pedig az, hogy évekkel ezelőtt javasoltam már, hogy a minden esztendő első újszülöttje köszöntést terjesszük ki minden egyes újonnan érkező kis jövevényre. Nem számít, hogy valaki januárban, vagy májusban, vagy októberben születik, nekünk ugyanolyan fontos, értékes, különleges.

A jelen gazdasági helyzet ellenére is sikerült most elindítani ezt a programot és nagyon örülök annak, hogy a teljes testületünk támogatta ezt a kezdeményezést. A most átadandó csomagot nevezzük kezdőcsomagnak, amit idővel lehet tovább fejleszteni, bővíteni, de kiindulásnak azt gondolom, hogy tökéletes. Örömmel mondhatom, hogy a 2022-ben született babák, visszamenőlegesen is megkapják ezt a csomagot. Szeretnék köszönetet mondani az Anyák a Hordozásért Alapítványnak, a védőnői szolgálat munkatársainak a támogatásért, a munkájukért.

 

A teljes cikk a dunaujvaros.hu oldalán olvasható.

 

 

Helyi hírekDunaújvárosbabaköszöntő program