2024.04.25, Csütörtök
Szabadon ünnepelték az Állatok világnapját a menhelyi kutyusok Fehérváron
Fotó: Novák Riat/szekesfehervar.hu

Szabadon ünnepelték az Állatok világnapját a menhelyi kutyusok Fehérváron

szekesfehervar.hu

2022.10.04. 17:06

Rendőrök és iskolások vitték sétálni őket.

Hirdetés

Jó napjuk volt az ASKA menhelyen élő kutyusoknak: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya megsétáltatta őket az Állatok világnapja alkalmából. A körhöz a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai is csatlakoztak. A négylábúaknak persze meglepetést is vittek.

A rendőrség munkatársai szerint, nem elég kizárólag állatvédelmi programokkal segíteni a felelős állattartást, jó példát kell nekik is mutatniuk.

 

A megyei főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője Vörös Ferencné rendőr ezredes éppen ezért, az elmúlt egy hétben tartott állatvédelmi előadások lezárásaként, közös kutyasétáltatásra hívta közvetlen munkatársait és a környék iskolásait. "A nevelést, a példamutatást a felnőtteknek a fiatalok körében kell elsődlegesen megmutatni, hiszen minél kisebb korban elkezdjük a prevenciót és az olyan jellegű nevelést, annál nagyobb az esély arra, hogy a résztvevők később felelősségteljes állattartóvá váljanak."

A Táncsics iskola egyik hetedikese úgy látja, nagyon sok a magára hagyott állat és Homolyovszki Hanna szerint az ilyen önkéntes sétáltatások is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a kutyák jobban érezzék magukat.

Hanna egyik osztálytársának Dunai Laurának nincs semmilyen háziállata, pedig régóta nagyon szeretne egy kutyát. Azzal azonban, hogy nem vállal kisállatot, már most felelősségteljes döntést hozott. "Panellakásban lakunk, kicsi a hely, egy kutya nem férne ott el, nem lenne megfelelően tartva, nem lenne sétáltatva, nem tudna teljes életet élni, inkább így nincs állatunk."

Az Állatok világnapja alkalmából szervezett programra a zámolyi általános iskolások egy kiállítással készültek. A gyerekek különböző állatfigurákat készítettek gyurmából, melyeket szerdától a Székesfehérvári Bűnmegelőzési Központban, a Jancsár utcában tekinthetnek meg az érdeklődők.

Helyi hírekSzékesfehérvárállatok világnapjaFejér Megyei Rendőr-főkapitányság